На Закарпатті в обласній лікарні з COVID-19 перебуває 16 дітей

На Закарпатті в обласній лікарні з COVID-19 перебуває 16 дітей
16 дітей з COVID-19 наразі перебуває у Закарпатській обласній дитячій лікарні. Троє з них — на кисневій підтримці. Про це Суспільному 30 листопада повідомила завідувачка інфекційного відділення обласної дитячої лікарні Віра Соловйова.

 

 

"Це діти, починаючи від новонароджених, 3-4 тижні, і до 17 років. У немовлят COVID-19 проходить досить важко, особливо у дітей із супутніми захворюваннями. Діти першого року життя часто мають кишкові розлади, які приводять і до зневоднення.Старші діти переносять досить непогано, але, на жаль, із супутніми захворюваннями можуть хворіти дуже важко і критично", — розповіла Віра Соловйова.

Завідувачка інфекційного відділення обласної дитячої лікарні додала"Діти, які у нас (у лікарні, — ред.) є важкі — це діти із цукровим діабетом. Вони важко хворіють, знаходяться на кисневій підтримці і паралельно їх спостерігають спеціалісти щодо основного захворювання. Та хвиля, яка була навесні, здається легша, не було стільки важких дітей і стільки дітей на кисневій підтримці. Осіння хвиля перебігає важче."

За її словами, загалом з початку року у медзакладі лікувалися 319 дітей з COVID-19, одна дитина померла. "Помер 13-річний хлопчик з важкою супутньою патологією", — розповіла Віра Соловйова.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів