Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу про позачергову сесію 25 листопада

Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу про позачергову сесію 25 листопада
31 закарпатський депутат обласної ради підписав вимогу про скликання позачергової сесії. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події. Позачергове засідання сесії депутати вимагають призначити на 25 листопада.

 

За словами депутата Закарпатської облради від партії "Рідне Закарпаття" Володимира Чубірка, для такого рішення є три причини: "цього хотів і сам Василь Іванчо", який виконує повноваження голови обласної ради; після замінування, продовження сесії повинне було відбутися 25 листопада; а також, щоб унеможливити імовірність переносу сесії на пізнішу дату.

Депутати написали вимогу провести позачергове засідання сесії сьогодні, 18 листопада, однак, з поправкою на термін підписання (5 днів).

За словами Володимира Чубірка, депутатів обурило те, що Василь Іванчо переніс друге пленарне засідання, поки перше ще не закінчилося:

"Вона закінчилася таким чином, що будівля була замінована. Ми не могли навіть ухвалити рішення про перенесення другого пленарного засідання, а вже почався розгляд питання денного про обрання голови і прийшла засідати лічильна комісія. У той момент нас паралізували. Ми зробили перерву до вчорашнього дня, 17 листопада, але тоді всередину потрапити не змогли. Це був правовий колапс. В нас на 25 листопада можуть зійтися три сесії: одна позачергова, яка не завершена, на ній ми звільнили Петрова і прийняли рішення "по ковіду", друга, на якій ми просимо звільнити Іванча та третя чергова.", – розповів у коментарі Суспільному Володимир Чубірко.

Також, 31 депутат Закарпатської обласної ради підписав звернення про відсторонення Василя Іванча з посади виконувача повноважень голови облради.

Василь Іванчо каже, що діятиме за Регламентом Закарпатської обласної ради:

"Перше звернення про скликання сесії на 11-ту годину 18 листопада, тобто на сьогодні, зареєстроване у канцелярії о 10:43. За 17 хвилин до того моменту, як вони ніби хотіли скликати сесію. Що каже регламент Закарпатської обласної ради? Регламент каже, що після отримання такого звернення особа, яка має повноваження на скликання сесії має 5 робочих днів на її скликання. Відповідно до цієї вимоги регламенту я і буду діяти. Скликати сесію на четвер, 25 листопада, нам не потрібно, оскільки на цей день скликано вже дві сесії. Якщо є якесь питання, яке хтось хоче розглянути, а є незакрита сесія, то питання включають у порядок денний сесії, яка сьогодні триває. Так сьогодні говорить наш Регламент", – розповів у коментарі Суспільному Василь Іванчо.

Cуспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів