Поліція опечатала кабінети Закарпатської облради. Що відомо

Поліція опечатала кабінети Закарпатської облради. Що відомо
Поліція опечатала кабінети Закарпатської обласної ради. Інформацію про це Суспільному підтвердила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

 

За її словами, опечатали кабінети 30 жовтня. Це відбулося за заявою одного зі співробітників апарату, який звернувся ввечері 29 жовтня до поліції. "Заявник повідомив, що невідомі здійснили незаконне втручання у діяльність їхніх комп'ютерних мереж, що призвело до витоку певної інформації на їхньому інформаційному вебсайті", — розповіла Ганна Дан.

За словами речниці, за цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж, що призвело до витоку інформації (ч. 1 ст. 361 ККУ). За таке порушення передбачений штраф розміром від 10 200 до 17 000 грн, або позбавлення волі терміном до трьох років.

Наразі слідчі поліції та працівники кіберполіції встановлюють обставини події та причетних осіб.

Що відомо:

  • Співробітник апарату Закарпатської обласної ради звернувся із заявою до поліції щодо незаконного втручання у діяльність комп'ютерних мереж. Сталося це близько 22-ої години 29 жовтня у будівлі Закарпатської ОДА в Ужгороді.
  • 28 жовтня голову Закарпатської облради Олексія Петрова від "Слуг Народу" відправили у відставку. За це рішення на сесії ради проголосували 35 депутатів з 36 зареєстрованих.
  • Сесія обласної ради розпочалася з півгодинним запізненням. Голова Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. У залі зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від "Рідного Закарпаття".
  • Політолог Михайло Шелемба вважає, що в Закарпатській обласній раді найближчим часом утворять нову коаліцію.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів