В Ужгороді відбулася пресконференція до відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності

В Ужгороді відбулася пресконференція до відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності
Заступник Ужгородського міського голови Василь Пинзеник сьогодні взяв участь у пресконференції Ужгородського прес-клубу з нагоди відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності. Голова прес-клубу Ірина Бреза розповіла про освітню медіакампанію «Вірю-не вірю», яка триватиме до лютого 2022 року і передбачає публікації, інформативні відеоролики, тематичні інтелектуально-розважальні ігри для ужгородців тощо.

 

Декан філологічного факультету Ужгородського університету Юрій Бідзіля наголосив на необхідності формувати пласт свідомих медіакористувачів, зокрема, ввести щодо цього предмети у шкільну програму, сегментувати медіагігієну для користувачів різного віку, за різними темами, сферами. За його словами, суспільство перезбуджене патогенною інформацією, зростає рівень агресії. Медіаграмотність – не тренд, а проблема, і не лише України, а всього світу, хоча в Україні вона ускладнена пострадянським спадком, ще актуальним насамперед для старшого покоління та гібридною війною, яка ведеться проти нашої країни.

Заступник Ужгородського міського голови Василь Пинзеник запевнив, що інформація, яка подається через офіційний сайт, Фейсбук-сторінку, телеграм-канал та інші ресурси міської ради дуже ретельно перевіряється, максимально наповнена фактами. Василь Васильович поділився власними рецептами медіагігієни та наголосив, що міська влада вітає можливість об’єднати зусилля для протидії фейкам, дезінформації, для сприяння інформаційній гігієні, пропагуванню критичного мислення, готова брати в цьому активну участь.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів