Найнижчий показник за темпами вакцинації. Як на Закарпатті працюють центри і пункти щеплень?

Найнижчий показник за темпами вакцинації. Як на Закарпатті працюють центри і пункти щеплень?
На 34% знизилися темпи вакцинації від коронавірусу на Закарпатті впродовж минулого тижня. Про це 20 жовтня на брифінгу сказала головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик. За її словами, наша область має найнижчий показник в Україні.

 

До Центру вакцинації в атріумі Закарпатської облдержадміністрації прийшли зробити щеплення від коронавірусу подружжя ужгородців Олена та Ігор Фомічови.

"Довго вагалися: вакцинуватися, чи ні, але перемогла думка, що я людина консервативних поглядів: з дитинства нас вакцинували, і тому ми вирішили щепитися разом з дружиною, — розповів Ігор Фомічов. — Нам вже більше 60-ти років, і лікарі радили теж. Мені дуже страшно дивитися статистику хворих. А вакциновані, як бачимо, до лікарні потрапляють набагато рідше, тому ми вирішили вакцинуватися".

Впродовж 20 жовтня в атріумі облдержадміністрації провакцинували близько сотні людей, — каже лікарка мобільної бригади Вікторія Берестовська-Кулеба.

"Цей стос був у три рази менший, і дійсно людей стало набагато більше, — розповіла вона. — Ми зранку тільки прийшли, люди вже стояли на подвір’ї і чекали, коли розпочнеться вакцинація. Люди почали приходити більш усвідомлено, не через те, що потрібно виїжджати за межі країни. А більше на них вплинуло те, що за останню добу в Україні помирає багато хворих, і тому люди стали більш свідомі".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів