Протягом дев’яти місяців 2021 року в Закарпатті сплатили понад 4,258 млрд грн ЄСВ

Протягом дев’яти місяців 2021 року в Закарпатті сплатили понад 4,258 млрд грн ЄСВ
Протягом січня-вересня 2021 року платники Закарпаття сплатили 4258,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, цьогоріч надходження від сплати ЄСВ зросло на понад 882 млн грн, або 26,2%. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

– Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах» і сумлінно ставитись до її своєчасної виплати та сплати ЄСВ, – наголошує керівник податкового відомства Закарпаття.

Зауважимо, що у 2021 році мінімальна сума єдиного внеску для ФОП складає: з 1 січня – 1 320 грн, а з 1 грудня – 1 430 грн (22% мінімальної зарплати).

Варто зазначити, що завдяки електронному сервісу від ДПС «Електронний кабінет», платники мають можливість сплачувати єдиний внесок, подавати звітність, переглядати дані щодо стану розрахунків з бюджетом та здійснення сплати податків, зборів, платежів ЄСВ. Вхід до «Електронного кабінету» (в приватну його частину) здійснюється за допомогою електронного ключа, за адресою cabinet.tax.gov.ua.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів