Закохався у жінку та гори: Історія китайського фотографа, що оселився в Ужгороді (ФОТО)

Закохався у жінку та гори: Історія китайського фотографа, що оселився в Ужгороді (ФОТО)
Поруч з пейзажами китайських гір у портфоліо майстра тепер красуються фотографії українських Карпат.

 

Ї Юнчен - китаєць, з провінції Сичуань, місто Ченду. Близько 6-ти років тому, Ї познайомився з ужгородкою Іриною і через деякий час пара одружилася.

Де саме тепер дім, сказати важко. Наразі обоє фотографів (дружина також оволоділа цим мистецтвом) живуть в Ужгороді, але був час коли мешкали в Китаї. Минулого року, через коронавірусні обмеження, Ї застряг в Китаї на пів року.

Зараз літати туди-сюди дуже важко і дорого. Квитки сильно подорожчали. Але плануємо все ж найближчим часом полетіти.

Про свої дивовижні роботи чоловік відповідає скромно. Каже - просто любить гарні пейзажі.

Ми спілкуємось через дружину Ї, яка виконує й роль перекладача.

Ї хоче навчитися української, навіть вивчив деякі прості слова, як привітання, але для китайця так само важко вивчити українську, як для нас китайську. Це для них щось зовсім інше, тому мовний бар’єр він долає за допомогою електронних перекладачів і я якщо поруч з ним, можу перекласти.

Ірина теж любить фотографувати, але більше їй довподоби портрети людей. Жінка розповіла, що Ї часто виставляє фото із закарпатськими пейзажами у групи в соціальних мережах Китаю і його друзям та колегам дуже подобаються наші краєвиди, інколи вони навіть прилітають в гості. Найбільше їх вразило, що на Закарпатті є сакури, їх багато і є такі, що посаджені дуже давно. До речі, період цвітіння сакур також обожнює фотографувати Ї.

Серед багатьох вражаючих фотографій гір з усього світу є чимало і закарпатських краєвидів.

Ї багато подорожує. Був майже у всіх куточках світу. Ще плануємо поїздити по Україні, бо не всюди були. Найулюбленіший його час це весна та осінь. Плануємо поїхати ще в Карпати, коли листя трохи пожовтіє, зробити кілька фотографій. А ще він дуже хоче сфотографувати засніжені гори, але чомусь весь час так стається, що коли він тут снігу немає, а коли їде до Китаю, тоді випадає сніг.

В майбутньому пара планує побувати ще в багатьох цікавих місцях та зафіксувати всі дива природи на вдалих знімках, щоб насолоджуватися ними ще багато років.

Mukachevo.net

 

25 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів