На Закарпатті за 8 місяців "швидкі" понад 13,5 тисяч раз перевозили пацієнтів (ФОТО)

На Закарпатті за 8 місяців "швидкі" понад 13,5 тисяч раз перевозили пацієнтів (ФОТО)
Близько 740 телефонних дзвінків та 420 виїздів щодня. Цілодобово, 24/7 - екстрена медична допомога Закарпаття на варті життя та здоров'я краян.

 

Підсумки за перші 8 місяців 2021 року та проблемні питання у роботі "екстренки" обговорили на розширеній нараді керівники станцій та підстанцій служби, що працює на території області. 

Директор КНП «Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги» ЗОР Фома Білинець акцентував увагу колег на покращенні матеріально-технічного потенціалу служби: «Ера «Газелей» - закінчилася. Наш автомобільний парк постійно оновлюється. Тільки за 2020 та 2021 роки ми придбали 55 нових санітарних автомобілів та 9 – отримано від  МОЗ. Є новий транспорт, сучасне обладнання, гідна зарплата, жодних проблем із забезпеченням паливно-мастильними матеріалами. Тепер наше завдання  – покращення всіх складових, що торкаються роботи  служби. Це – починаючи від трудової дисципліни і закінчуючи безперервним професійним розвитком. Ми повинні відповідати тому високому рівню, які диктує сьогодення». 

Під час наради були детально проаналізовано роботу Ужгородської, Тячівської, Виноградівської станцій екстреної медичної допомоги та Ужгородської підстанції ЕМД. Серед питань, які викликали жваве обговорення –  аналіз карт виїздів та дотримання протоколів з надання екстреної медичної допомоги, обслуговування викликів, детально проаналізовані причини як об’єктивні, так і суб’єктивні, що інколи призводять до порушення нормативів прибуття бригади до місця виклику. Серед проблемних питань - непрофільні виїзди, які складають понад чверть від усіх викликів. Деякі пацієнти, викликаючи медиків, свідомо надають диспетчеру неправдиву інформацію про стан здоров'я. Однак, дотепер на законодавчому рівні не врегульооване питання юридичної чи фінансової відповідальності за необгрунтований виклик.  

Також одним із головних акцентів – проведення теоретичних та практичних занять з вдосконалення фахових навичок та знань бригад ЕМД.  Вже найближчим часом запрацює тренінговий центр, де всі працівники служби вдосконалюватимуть свої знання та навички з тим, щоб надавати допомогу населенню області на більш високому, якісному, європейському рівні. 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів