На Закарпатті до місцевих бюджетів перераховано понад 329 млн грн за землю

На Закарпатті до місцевих бюджетів перераховано понад 329 млн грн за землю
З початку року, протягом січня-серпня, землевласники та користувачі земельних ресурсів в Закарпатській області сплатили до бюджетів територіальних громад 329 млн 207 тис. гривень. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

За словами очільника податкового відомства Закарпаття, сума надходжень плати за землю протягом 8 місяців 2021 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросла на 50 млн 518 тис. гривень.

Із загальної суми понад 285 млн грн забезпечили юридичні особи. Решту – понад 44 млн грн – до місцевих скарбниць спрямували фізичні особи.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області зазначають,  що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю (земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності) мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо:

- розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою зі сплати податку з урахуванням положень пп. 281.4 та 281.5 ст. 281 Податкового кодексу України;

- розміру ставки земельного податку;

- нарахованої суми плати за землю.

Поряд з цим, у разі якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних, для її проведення такий платник податків має право звернутися до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з таких земельних ділянок.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів