Богдан Андріїв та Йожеф Бочкаї обговорили напрями співпраці та перспективи реалізації спільних проєктів (ФОТО)

Богдан Андріїв та Йожеф Бочкаї обговорили напрями співпраці та перспективи реалізації спільних проєктів (ФОТО)
Напрями співпраці, перспективи реалізації спільних проєктів обговорили сьогодні на зустрічі в міській раді Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї.

 

Пан Йожеф тривалий час працював на Закарпатті і зараз, після кількарічної перерви, він знову очолює Генконсульство в Ужгороді. У розмові з Богданом Євстафійовичем дипломат відзначив позитивні зміни в нашому місті. Зокрема, дуже схвально відгукнувся про облаштування скверу на площі Шандора Петефі і безпосередньо дизайн біля пам’ятника поету. Міський голова поділився задумом зробити в скверику ще й невеличкий фонтан, можливо, «сухий», тобто за принципом дії, як на площі Народній.

Обговорили також ідею встановлення в Ужгороді пам’ятника Другетам – потенційні локації, проведення громадського обговорення, конкурсу проєктів. Богдан Андріїв запропонував також долучитися до розвитку напряму використання термальних вод, джерела яких є в Боздоському парку. Відзначив, що Угорщина щодо такої рекреації має потужний досвід.

Згадали і приїзд в Ужгород експозиції виставок квітів у Дебрецені, можливості зробити це традицією. Дипломат подякував за запрошення на відзначення Дня Ужгорода, цікавився, які іноземні делегації підтвердили наміри приїхати.

Обговорили також співпрацю з угорськими містами-побратимами обласного центру Закарпаття, те, що із Сомбатхеєм та Ніредьгазою угоди про партнерство підписали за кілька тижнів після проголошення Незалежності України і незабаром виповниться 30 років співробітництва.

Йожеф Бочкаї цікавився також ситуацією із захворюваністю на коронавірус в Ужгороді, темпами вакцинації і наголосив, що з угорського боку є наміри реалізувати чимало інноваційних проєктів і не лише мистецьких.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради
 
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
 

 

09 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів