Закарпатці сплатили 257,8 млн грн «патріотичного податку»

Закарпатці сплатили 257,8 млн грн «патріотичного податку»
 З початку 2021 року, протягом січня-серпня, закарпатці сплатили 257,8 млн грн військового збору для реформування української армії. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

 

За словами очільника податкового відомства краю, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цьогоріч платники області сплатили на 60,9 млн грн більше «патріотичного податку». Зокрема, у серпні 2021 року сума військового збору, сплачена закарпатцями, склала 28,6 млн грн. Фахівці органів ДПС Закарпаття зазначають, що мешканці краю, враховуючи актуальність призначення цього платежу, відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору.

Зокрема, його платниками, відповідно до податкового законодавства, є:

  • фізична особа-резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;
  • фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;
  • податковий агент.

Зауважимо, що військовим збором обкладаються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Нагадаємо: військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів