Мурал розміром 10Х15 роблять на стіні будинку в Мукачеві

Мурал розміром 10Х15 роблять на стіні будинку в Мукачеві
Мурал мають завершити малювати на стіні будинку в Мукачеві до 12 вересня. Про це Суспільному повідомив речник Мукачівської міськради Владислав Микита. За його словами, стінопис можна буде побачити на вулиці Ужгородській. Його розмір — 10 на 15 метрів.

 

Загальна площа стіни будинку, на якій роблять мурал, майже 150 квадратних метрів, — розповідає художник Тиберій Йонаш. Зображують на ній три архітектурні пам’ятки Мукачева. Малюють водостійкими фарбами.

"Ідея давно виникла зробити мурал у Мукачеві. Треба було стіну по-перше знайти. І потрібно було від міськради дозвіл, щоб затвердили мій макет. Я зробив кілька ескізів, три види: один – декоративний, другий – абстрактний, а третій – реалізм. Обрали реалізм. Зображені історичні будівлі – Мукачівський замок, Свято-Михайлівський монастир та Ратуша. Це знаки нашого міста", — розповів Тиберій Йонаш.

Над стінописом працюють також учні художньої школи "Ром Арт". Роблять це, каже автор, безкоштовно.

"Учні чергуються. Усі діти допомагають. Щодня беру кілька дітей, щоб допомогли, аби робота швидше йшла. І це мотивація для навчання. Вони бачать, що не лише малоформатну картину можна написати. Можна будь-яку. Місце підходить для муралу і сподіваюся, що в Мукачеві ще є такі місця, де можна намалювати мурали", — розповів автор проєкту.

Мурал на вулиці Ужгородській, за словами Тиберія Йонаша, мають завершити до 12 вересня.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів