На Закарпатті судитимуть екскерівника управління Держгеокадастру, що завдав збитків бюджету на понад 15 млн гривень

На Закарпатті судитимуть екскерівника управління Держгеокадастру, що завдав збитків бюджету на понад 15 млн гривень
Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників управління Держгеокадастру в Ужгородському районі за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

За даними слідства, службова особа незаконно погодила проєкт землеустрою щодо відведення комунальних земель на території Ужгорода у приватну власність. Маючи доступ до фонду документації із землеустрою, який створювався, формувався та вівся управлінням Держгеокадастру, обвинувачена не здійснила необхідну перевірку цього проєкту.

Результати проведених експертиз підтвердили, що надання дозволу на розробку проєкту землеустрою, рішення про його затвердження та подальша передача земельної ділянки у приватну власність належали до компетенції Ужгородської міської ради. Таким чином протиправні дії особи завдали громаді збитки на суму понад 15 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

У разі доведення вини особі загрожує покарання у виді від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів