На Закарпатті за сім місяців сплачено понад 3,3 млрд грн ЄСВ

На Закарпатті за сім місяців сплачено понад 3,3 млрд грн ЄСВ
Протягом січня-липня 2021 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у Закарпатті становить 3 млрд 341 млн грн. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного внеску збільшилось на 734 млн грн.

 

Лише протягом липня цього року сума надходжень склала 471,1 млн грн ЄСВ.

Податківці звертають увагу платників, що отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому, на цьому особливо наголошують фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області, що вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до її своєчасної сплати ЄСВ.

Варто зазначити, що відповідно до чинного законодавства, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Зауважимо, що у 2021 році мінімальна сума єдиного внеску для ФОП складає: з 1 січня – 1 320 грн, а з 1 грудня – 1 430 грн (22% мінімальної зарплати).

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів