«Синевир. Горяни» – інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка

Синевирська громада за підтримки УКФ розпочала реалізацію проекту «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир. Горяни». За період реалізації проекту буде створено декілька нових туристичних маршрутів, територією громади, які дозволять розкрити історико-культурний потенціал, природню цінність території сіл та звісно національного природного парку Синевир.

 

За словами керівника проекту Мар’яни Місик, «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир. Горяни» дозволить будь кому, хто має доступ до мережі інтернет самостійно здійснити прогулянку територією громади, пізнати її унікальність, особливість та краще підготуватись до поїздки. Це збільшить інтерес гостей нашої громади до інших місць, людей, які тут проживають та створюють культурні продукти, а екскурсоводи зможуть їм провести авторські екскурсії.

Ми хочемо привернути увагу, як українців так і іноземців до Синевирської територіальної громади, до пізнання історико-культурної спадщини жителів гір, що у свою чергу буде сприяти покращенню туристичної привабливості території навколишніх сіл.

Реалізація проекту «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир. Горяни» на території національного природного парку Синевир, що виконує Синевирська територіальна громада за підтримки “Українського культурного фонду” передбачає створення туристичних маршрутів, які включатимуть як матеріальну так нематеріальну культурну спадщину, а саме:

  • пам’ятки та пам’ятні місця території Синевирської громади;
  • ремесла та майстер-класи;
  • локації народних промислів;
  • традиції святкувань;
  • духовну спадщину.

Будь який гість, зможе стати справжнім дослідником, та пізнати цікавинки 4-ьох туристичних маршрутів:

  • Синевир.Промисли»
  • Синевир.Історія”
  • Синевир.Традиції
  • Синевир.Духовність

Використання сучасних технологій, дозволить здійснити повне занурення у культурне середовище, у результаті реалізації проекту, ми прагнемо представити не просто туристичну інформацію, а сучасні продукти гостям громади, а вони у свою чергу отримають позитивні враження, емоції, спогади, це — можливість не просто побачити, а відчути — зазначила Мар’яни Місик.

Чому звемось «Синевир.Горяни»? Це етнографічна (культурна) частина туристичного проекту «Нетиповий Синевир: «Синевир.Гори», «Синевир.Горяни». Що ж до самої назви, то жителі громади, розташованої на межі бойківщини та гуцульщини, індетнифікують себе як верховинці (жителі верхів’їв гір) чи просто горяни — зазначила Мар’яни Місик.

Приєднуйтесь до проекту на сторінці facebook: «Синевир.Горяни»

Турінформ Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів