Фахівці Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу прогнозують

На Закарпатті збільшать об`єм площ інтенсивних яблучних садів

 

Фахівці Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу прогнозують в нинішньому році збільшення площ під інтенсивними садами в торішніх об`ємах. Це дозволить значно збільшити пропозицію вітчизняних товарних яблук на найближчу перспективу, оскільки інтенсивний сад яблук сортів вже на другий-третій рік дає до 20 тонн/га урожаю. Про це повідомив координатор Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу Роман Сало.

Минулого року в Закарпатті п`ятьма великими господарствами було закладено 110 га інтенсивних яблуневих садів. Разом з тим, невеликі фермерські господарства теж не відстають - закладають по декілька гектарів саду. "Закладці садів, - відзначив Роман Сало, - сприяє державна підтримка в компенсації витрат".

За свідченням фахівців, прийнятні ціни на яблука і сприятливі природно-кліматичні умови Закарпаття стимулюють розвиток садівництва в цьому регіоні. Попит на яблука постійно росте, особливо в умовах краплинного зрошування з дотриманням сучасних технологій. Не дивлячись на зростання площі інтенсивних садів, загальні площі садів в Закарпатті щорічно скорочуються через зменшення площ під старими садами, вік більшості яких понад 20 років. Можливо, 2006 рік буде першим за багато років, коли площі яблуневих садів в Закарпатті хоча б не зменшаться.

 

09 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів