Куди поїхати неподалік Ужгорода: три готових маршрути

Куди поїхати неподалік Ужгорода: три готових маршрути
Вже більше року ми живемо в реальності, де обмежені соціальні контакти, не проводять  гучних вечірок,  а культурні заходи можна організовувати лише із застереженнями. Проте ці самі обмеження штовхають нас на дослідження нових місцин, про існування яких ми, можливо,  і не здогадувалися. 

 

Разом із Київстар ми зібрали для вас цікаві маршрути з Ужгорода. Мобільний інтернет 4G від Київстар допоможе вам залишатися на зв’язку та мати доступ до Інтернету навіть у найвіддаленіших локаціях ваших подорожей, адже ця компанія створила найбільшу мережу 4G, що охоплює понад 14 тис. населених пунктів і 87,7% населення України. Підключити 4G можна безоплатно  в будь-якому магазині Київстар або ж самостійно на сайті компанії.

Маршрут № 1 

Неймовірний Пилипець

ua.igotoworld.com

ua.igotoworld.com

Пилипець розташований на відстані 137 км від Ужгорода. Це селище, що сховалося поміж гір у найчистішому районі Закарпаття, зазвичай зачаровує кожного, хто сюди приїжджає. Ось перелік місць, які не можна пропустити, приїхавши сюди.

Вершина гори Гимба

Гимба вважається однією з найвищих вершин гірського масиву Полонина Боржава. Піднятися на гору можна одним із найдовших крісельних підйомників Закарпаття. Тривалість поїздки підйомником становить близько 5 хв – ви можете насолоджуватися красою Карпат, слухаючи музику. З верхньої станції підйомника відкривається чудовий краєвид. Якщо ж хочеться більше вражень, то вирушайте на найвищу точку гори. Це займе від 30 хв до години. Піднявшись на самісіньку вершину, ви побачите неймовірну панораму Боржавського хребта. Головне – не забудьте взяти із собою воду та вдягти зручне взуття.

Полонина Боржава, фото Тарас Гіпп guide.karpaty.ua, https://guide.karpaty.ua/uk/places/gemba

Полонина Боржава, фото Тарас Гіпп guide.karpaty.ua, https://guide.karpaty.ua/uk/places/gemba

Чайовня «Сурія»

Хочете перекусити, випити чаю чи просто зайти погрітися, а заразом помилуватися класним краєвидом за вікном? Тоді це місце для вас! Чайовня розташована біля підйомника на горі Гимба. Тут можна випити незвичного смачного чаю. Загалом гора Гимба – чудове місце для відпочинку. Взимку сюди приїжджають для того, аби покататися на лижах чи борді, а в інші пори року – для трекінгу та велотрейду.

the-village.com.ua, https://img.the-village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ROlcCadXKBPPRnHXM0bsFw-wide.jpg

the-village.com.ua, https://img.the-village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ROlcCadXKBPPRnHXM0bsFw-wide.jpg

Водоспад Шипіт

Ще одне місце, яке обов'язково треба відвідати у Пилипці, – водоспад Шипіт. За місцевими легендами його назвали так через звук води, подібний на шепіт. Сьогодні Шипіт називають одним із найкрасивіших і найбільш повноводних водоспадів Закарпаття – і недарма, бо він  вражає своєю красою. Прохід на територію, де розташований водоспад, платний, тому не забутьте взяти із собою готівку. Потрапити сюди можна як автомобілем, так і пішки.

kolomyia.today, https://kolomyia.today/wp-content/uploads/2018/05/0405robota3-770x578.jpg

kolomyia.today, https://kolomyia.today/wp-content/uploads/2018/05/0405robota3-770x578.jpg

Як доїхати до Пилипця? Найкраще сюди їхати автомобілем. Вам потрібна траса, яка проходить через Мукачево та Воловець. Тривалість поїздки становить близько двох годин. Якщо ж ви плануєте їхати автобусом, то вирушайте на автостанцію Ужгорода (вул. Станційна, 2). Звідти декілька разів на день відправляються автобуси, які вам підходять. Обирайте ті, що курсують за маршрутом Ужгород – Міжгір'я. Вартість поїздки становить від 140 до 155 гривень.

Маршрут № 2 

Синевирські краєвиди

synevir.info, https://www.synevir.info/wp-content/uploads/2019/02/synevirim-1-1024x575.jpg.pagespeed.ce.jgQza7tohs.jpg

synevir.info, https://www.synevir.info/wp-content/uploads/2019/02/synevirim-1-1024x575.jpg.pagespeed.ce.jgQza7tohs.jpg

Синевир

Якщо загуглити найкрасивіші озера в Україні, то Синевир завжди буде на першому місці майже кожного рейтингу. Це озеро є одним із найбільших у Карпатах. Воно розташоване на висоті майже 1000 м. Його можна повністю обійти – для цього тут розробили спеціальну стежку. Для тих, хто хоче потрапити на середину озера, є пліт, що перевозить туристів туди і назад. Купатися в озері, а також ловити рибу – заборонено. Якщо захочете випити кави, чаю чи щось перекусити, то знайдете все необхідне на ярмарку, розташованому біля озера. Найгарніше озеро виглядає ввечері. У цей час майже всі туристи, які приїжджають екскурсійними автобусами, їдуть, тож ви матимете змогу помилуватися його красою в тиші.

prokarpaty-tour.info, https://prokarpaty-tour.info/wp-content/uploads/00-pohod-ozero-sinevir3.jpg

prokarpaty-tour.info, https://prokarpaty-tour.info/wp-content/uploads/00-pohod-ozero-sinevir3.jpg

Реабілітаційний центр бурих ведмедів

Реабілітаційний центр бурих ведмедів розташований на шляху до озера. Можна заїхати сюди, не відхиляючись від свого маршруту, бо він знаходиться зовсім недалеко – у Синевирській Поляні. Знайти його нескладно –  є вказівник, який видно з дороги між селами Синевир і Синевирська Поляна. Також орієнтиром є зелений паркан. Щоб потрапити до реабілітаційного центру, треба від дороги піднятися вгору приблизно 300 метрів. Подивитися на бурих ведмедів можна з 9:00 до 18:00.

ua.igotoworld.co, https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/websites/1/images/gallery/2682259_800x600_P1020207.jpg

ua.igotoworld.co, https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/websites/1/images/gallery/2682259_800x600_P1020207.jpg

Як доїхати? Найкраще їхати до Синевиру та центру бурих ведмедів автобусом або автомобілем. Якщо ви їдете автівкою, то послуговуйтеся трасамиE471, Е50, М06 і T0718. Тривалість поїздки становить близько трьох годин. Якщо ж ви плануєте їхати автобусом, то вам підійде маршрут № 906 Ужгород – Синевир або 0У06ДОД Ужгород – Колочава. Обидва відправляються з автостанції Ужгорода (вул. Станційна, 2).

Маршрут № 3 

Замковий

Локація: село Карпати

Замок Шенборнів

Цей палац збудували у 18 ст. як мисливську резиденцію австрійського роду Шенборн, що називалася Берегвар, а сьогодні він входить до переліку пам'яток архітектури України та  вабить до себе туристів. Зовнішній вигляд палацу і його територія з великим красивим парком, озерами та джерелом зачаровують. Тут є сувенірний ярмарок і кав’ярня. Якщо ви хочете оздоровитися, то у пригоді стане санаторій, що тут функціонує.  Поблизу палацу протікає гірська річка Латориця, а неподалік є водоспад Скакало. Його висота всього лише 4 метри – він вважається одним із найменших на Закарпатті. Щоб дістатися до водоспаду Скакало, візьміть за орієнтир санаторій «Водограй». Від нього є промаркована стежина. Поруч розташований ще один замок, що має назву Сент-Міклош. Він є пам'яткою архітектури XIV–XIX ст. і вважається один із найромантичніших замків середньовіччя. Тут ви зможете роздивитися експозиції кельтської та скіфської культур, дізнатися про таємні кімнати і побачити портрети усіх власників замку.

Як доїхати в село Карпати? Щоб потрапити сюди, найкраще їхати автомобілем на Мукачево у сторону Чинадійово.  Тривалість поїздки становить близько 53 хв. Відстань – 55 км.Можна їхати автобусом з автовокзалу Ужгорода (вул. Стаційна, 2). Вартість квитка – від 67 гривень. Приблизний час у дорозі – півтори години.

0312

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів