Пільгове розмитнення машин. Скільки це коштуватиме закарпатцям

Пільгове розмитнення машин. Скільки це коштуватиме закарпатцям
Розмитнити авто за пільговою ставкою можна відсьогодні в Україні. Нині почали діяти закони про тимчасове пільгове розмитнення, — повідомив начальник обласного управління забезпечення митного контролю Василь Татош.

 

За новими правилами розмитнити можна лише вживані легкові або вантажні машини, мікроавтобуси — ні. Також, за законами, власники, чиї авто перебувають в Україні із перевищенням термінів тимчасового ввезення чи транзиту, можуть вивезти їх за кордон, сплативши 8,5 тисяч гривень.

За пільговою ставкою можна розмитнити автомобілі, які ввезли на територію України до 31 грудня 2020 року. Вік машини має бути більше ніж 5 років. Відповідати легковик має екологічним нормам "Євро-2" і вище, а вантажівка – "Євро-5".

Не можна за пільговою ставкою розмитнити автомобілі, виготовлені в Росії та ввезені звідти, а також машини, котрі привезли з тимчасово окупованих територій України.

Пільгова ставка на розмитнення поширюється на легкові та вантажні машини масою до 3,5 тонн.

Формула для розрахунку складається із ставки базової (вона залежить від віку машини), об’єму та типу двигуна.

Якщо вік машини від 5 до 9 років, то ставка базова буде нульовою. На машини від 10 років – вона становить 25 євро. З кожним наступним роком до 14 вона буде збільшуватися на 25 євро. А для машин від 15 років ставка дорівнюватиме 150 євро.

Другу складову формули можна дізнатися, помноживши об’єм двигуна (у сантиметрах кубічних) на один із наступних коефіцієнтів. До прикладу, якщо двигун дволітровий, то потрібно помножити 2000 на 0,25.

За двигун, який працює на дизельному чи напівдизельному паливі, потрібно заплатити 100 євро, за інші типи – ставка нульова.

Власнику машини потрібно також сплатити добровільний внесок у розмірі 8,5 тисяч гривень та податок на додану вартість. Він становитиме 20 відсотків від акцизу. Згідно із законами, мито на цей час сплачувати не треба.

Термін дії пільгової ставки на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією — 180 днів. Продовжений період пільгового розмитнення — 270 днів — мають військові, які під час дії закону перебуватимуть у зоні бойових дій та зможуть це підтвердити документально.

suspilne.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів