Закарпатські платники сплатили понад 4,4 млн грн екологічного податку

Закарпатські платники сплатили понад 4,4 млн грн екологічного податку
У січні-травні 2021 року до бюджетів всіх рівнів надійшло понад 4,4 тмлн грн екологічного податку. Це на майже 1,6 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, у травні цього року надходження з цього податку склали понад 1,4 млн гривень.

 

У головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що Податковим кодексом України встановлені ставки екологічного податку:

  • за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення;
  • за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти;
  • за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах;
  • за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
  • за тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Крім того, абзацом дев’ятим п. 4 розд. XIX «Прикінцеві положення» ПКУ передбачено, що Кабінет Міністрів України щорічно до 1 червня у разі необхідності вносить до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема з екологічного податку. Слід зазначити, що Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який набрав чинності 01.01.2019, внесені зміни, зокрема, до п. 243.4 ст. 243 ПКУ згідно з яким ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю становить 10 гривень за 1 тонну.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів