Горизонтальні і вертикальні жалюзі – різновиди та особливості

Горизонтальні і вертикальні жалюзі – різновиди та особливості

 

Оформленню вікон у всі часи надавали великого значення та приділяли чимало уваги. Така тенденція зберігається й зараз. Зокрема, особливо затребуваними на сьогоднішній день є сонцезахисні системи - так звані жалюзі, асортимент яких вразить навіть найбільш прискіпливу людину.

Хоча різновидів жалюзі існує безліч, особливою популярністю користуються горизонтальні та вертикальні варіанти https://nikoss.com.ua/ukr/lvov.html, котрі допомагають оперативно та ефективно вирішити питання оформлення вікон. Крім того, варто відзначити величезний вибір кольору, фактури, дизайну.

Однак не достатньо просто взяти і нашвидкуруч придбати жалюзі, не звертаючи увагу на їх особливості. До цього завдання важливо мати відповідальний, зважений та ретельний підхід, а також врахування декількох надважливих моментів, зокрема:

  • Куди саме вам потрібні жалюзі – додому чи в офіс;
  • В якій конкретно кімнаті ви встановлюватимете дані пристрої;
  • Чи впишуться вони в панівний дизайн інтер’єру приміщення і т.д.

Якщо у вас виникли певні труднощі з вибором остаточного варіанту, тобто брати вертикальні чи горизонтальні, - це не привід одразу ж впадати у відчай. Наша публікація, маємо надію, допоможе вам обрати оптимальне рішення для ваших вікон.

Горизонтальні жалюзі

Сонцезахисні системи з горизонтальним положення ламелей найчастіше можна побачити на металопластикових вікнах квартир та приватних будинків, однак вони трапляються і в офісних приміщеннях. Вони комплектуються спеціальним механізмом, що дозволяє опускати чи піднімати, а також регулювати положення ламелей та виготовляються з різних матеріалів, зокрема, пластику, тканини, алюмінію, дерева та інших натуральних матеріалів тощо.

Перший варіант приваблює своєю гігієнічністю, простим доглядом та здатністю добре тримати форму, проте їх не варто встановлювати поруч яких-небудь нагрівальних приладів.

Тканинні жалюзі, як правило, просочують спеціальними компонентами – задля грязе- та водовідштовхувального ефекту. До речі, обираючи такий різновид, зверніть увагу на щільність тканини ламелей – чим цей показник вищий, тим краще вони зберігатимуть форму.

Алюмінієві сонцезахисні пристрої вирізняються сучасним зовнішнім виглядом, вони міцні та мають спеціальне покриття, що не дає пластикам перегріватися на сонці.

А що стосується жалюзі з дерев’яними ламелями, - вони стильні, вишукані, мають преміальний дизайн. Крім того, вирізняються довговічністю, міцністю, проте мають дещо вищий цінник, аніж інші аналоги.

Вертикальні жалюзі

Такі варіанти найчастіше обирають для офісів, торгових точок, закладів громадського харчування тощо. Вертикальні жалюзі https://nikoss.com.ua/ukr/vertikalnyie-zhalyuzi.html вирізняються особливою  конструкцією, зокрема, мають вертикальне положення ламелей і зсуваються в лівий чи правий бік. Крім того, такі пристрої можуть кріпитися по-різному:

  • На стелю чи стіну;
  • На віконну раму.

Стосовно матеріалів виготовлення ламелей, вони можуть бути з дерева (бамбука), текстилю, пластику чи алюмінію (їх особливості вказані вище).

Наостанок варто відзначити, що віконні жалюзі – це ефективний спосіб захистити приміщення від сонця та сторонніх очей. Головне, чітко визначити для себе, який конкретно різновид вам підійде найбільше, а також де саме купувати такі вироби. Приміром, одним з лідерів даного сегменту є компанія Nikoss, яка пропонує тільки найкращі жалюзі європейської якості з преміальних матеріалів, котрі прослужать максимально довго.

 

02 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів