В Ужгороді знову говорили про вивіски в історичній забудові центральної частини міста

В Ужгороді знову говорили про вивіски в історичній забудові центральної частини міста
Технічні паспорти 8 вивісок в історичній забудові центральної частини Ужгорода розглянули напередодні на засіданні органу з питань охорони культурної спадщини в Ужгородській міській раді.

 

Одноголосно або більшістю голосів погодили технічні паспорти вивісок за адресами: вул. Собранецька, 42/5, вул. Олександра Фединця, 50 та пл. Шандора Петефі, 22.

Вдруге поданий технічний паспорт вивіски на вул. Корзо, 23 знову відтермінували – до погодження паспорта опорядження фасаду в управлінні містобудування та архітектури Ужгородської міськради та органом із питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА.

ТОВ «МІКРОТЕК» не погодили документацію на вивіску на пл. Жупанатській, 16, оскільки вона не відповідає кільком пунктам рішення міськради (від 22. 07. 2011 № 19) «Про Порядок встановлення вивісок в місті Ужгород». Зокрема, не дотримані вимоги до розмірів і розташування вивіски, матеріалів, з яких вона має бути зроблена, і щодо підсвічення.

Відмовили і за техпаспортами на вивіски на пл. Театральній, 4 та на вул. Олександра Фединця, 6а. Щодо першої – рекомендували зробити її в пастельних тонах, оскільки за розробленими правилами кольорове вирішення вивісок повинно гармоніювати із загальним колористичним вирішенням будинків, споруд. Друга ж вивіска порушує вимоги до розташування – відстань від нижньої точки кронштейну до поверхні тротуару не може бути меншою, ніж 2,5 метри.

Розглянули також паспорт опорядження фасаду на пл. Корятовича, 7 – члени органу з питань охорони культурної спадщини в Ужгородській міській раді відмовили у наданні висновку, бо погодилися з думкою головного архітектора міста Олега Боршовського, що паспорт виготовлено нефахово і він не відповідає державним будівельним нормам.

Додатково обговорили на засіданні також питання про встановлення міні-скульптур в Ужгороді, йшлося, зокрема, і про нещодавно встановлену біля будинку №15 на набережній Незалежності скульптурку. Члени комісії прийняли рішення з'ясувати в департаменті міського господарства, чи є погодження на її встановлення і рекомендували департаменту при розробці нових Правил благоустрою міста доповнити їх пунктами щодо порядку встановлення міні-скульптур в Ужгороді, інформує відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

 

07 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів