Замок "Паланок" на Закарпатті мають внести до Держреєстру нерухомих пам'яток України

Замок "Паланок" на Закарпатті мають внести до Держреєстру нерухомих пам'яток України
Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов обласної прокуратури щодо діяльності місцевого виконкому. До цього часу замок "Паланок" не внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, — розповіла речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

За її словами, виконком не виготовив облікову документацію на об’єкт культурної спадщини національного значення та не подав пропозиції Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА про занесення замку до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

"Наразі ж виконком зобов’язали виготовити всю необхідну документацію та в межах компетенції вжити заходів, аби замок потрапив до реєстру нерухомих пам'яток України", — пояснила Катерина Хижняк. Перебування Паланку в цьому переліку, каже речниця, може дозволити захистити, зберегти та утримувати замок.

Суспільне звернулося по коментар до речника Мукачівської міськради Владислава Микити. Він сказав, що це питання — до керівництва Мукачівського історичного музею. Суспільне зв’язалося з директором Михайлом Белеканичем, він сказав, що наразі не може коментувати ситуацію, "оскільки не був учасником процесу і не бачив жодних документів".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів