Фахівці звернулися до закарпатців з проханням не приймати безконтрольно при COVID-19 антибіотики

Фахівці звернулися до закарпатців з проханням не приймати безконтрольно при COVID-19 антибіотики
Нагадуємо, в Закарпатській ОДА триває брифінг щодо ситуації в Закарпатській області.

 

За словами директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Анатолія Пшеничного,  найбільша проблема, яка зараз назріває паралельно з поширенням коронавірусної інфекції  - антибіотикорезистентність.

"На жаль, коли пацієнти потрапляють до медзакладів, то всі пацієнти уже 1, 2, 3 види антибіотиків приймали. Просимо не робити цього, не приймати таке рішення, керуючись порадами  від сусідів, колег чи з аптеки, який антибіотик приймати. Для доцільності прийняття антибіотика є покази!"

Сергій Дубров – професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, який теж присутній на брифінгу, відзначив, що, за рекомендаціями світових організацій, від від 3 до 8 % випадків пацієнтів, котрі хворіють на ковід, потребують антибіотикотерапії.

"В одному закладі 100 % хворих отримують антибіотики. Але це не тільки гроші, а й потенційні віруси! Антибіотик не впливає на віруси, не понижує температру. Ми будемо мати невдовзі позалікаряні пневмнонії,різні інфекції, це призведе до страшних наслідків",  - наголосив Дубров.

Спеціалісти закликають керуватися рекомендаціями фахівців, частіше спілкуватися з сімейними лікарями, і не приймати рішення про самолікування.

Пшеничний: "Третій тиждень поспіль маємо на Закарпатті максимальну кількість летальних випадків від COVID-19 - померли 100 осіб"

Усього 1254 закарпатці вакциновані станом на ранок 15 березня

  Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів