Вражає кількість людей, які не хочуть під час ПЛР-тестування вказувати місце роботи, - Ігор Шинкарюк

Вражає кількість людей, які не хочуть під час ПЛР-тестування вказувати місце роботи, -  Ігор Шинкарюк
Заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк вчора під час пресконференції звернув увагу на факти, які, на нашу думку, заслуговують на окреме висвітлення - з метою попередження поширення коронавірусної інфекції. Тож подаємо додаткові матеріали.

 

Отже, як уже повідомляло наше видання, на Закарпатті зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію.

Читайте: Виїжджають на заробітки: на Закарпатті різко зросла кількість тестувань на COVID-19 і виявлених позитивних результатів 

За словами І. Шинкарюка, вражає кількість людей, які не хочуть вказувати місце роботи під час проходження тестування ПЛР.

"Епідеміологи звертаються до людини, яка здає ПЛР, для з'ясування місця роботи, а відповідно - кола осіб, які були контактними в тому разі, якщо тест буде позитивним. Проте громадяни часто надають інформацію, що не працюють чи приховують дані про роботу, і ми не можемо провести розстеження і локалізувати поширення хвороби. Адже категорично заборонено, щоб інфіковані люди перебували в громадських місцях! Саме тому я звертаюся з проханням не приховувати цю інформацію, ці дані є конфіденційними, але необхідними для попередження поширення хвороби. Якщо ми цього не будемо робити - ніякої поліції чи інших служб не вистачать для локалізації коронавірусу", - уточнив Шинкарюк.

Він також додав, що з цієї кількості людей, яка протестована, велика частина людей працює в бюджетних установах, органах влади, в УДСНС, поліції, в адміністраціях різного рівня - і саме в цій категорії наразі зростає кількість хворих. Це говорить про те, що в цих службах не до кінця дотримані каранинні заходи або в сім'ях ці заходи не дотримуються. І це проблема, за словами заступника голови ОДА, адже це критична інфраструктура, якщо вона не виконуватиме свої функціональні обов'язки - буде біда.

"На початку 2020 року завдяки жорстким заходам карантину вдалося зупинити такий елемент, більшість таких закладів ми перевели на дистанційну роботу, обмежили графіки тощо, і це дало свого часу необхідний ефект", - додав Шинкарюк.  

Також, за його словами, надходить інформація про те, що по територіальних одиницях області  дуже часто відбуваються масові зібрання - і святкування, і похорони, на жаль, але все це призводить до збільшення кількості хворих.  

"Ситуація не критична, але близька до цього! Тому прошу всіх краян максимально дотримуваися заходів безпеки", - наголосив заступник голови ОДА.

Читайте також: За 1,5 місяця поліція склала на Закарпатті 4000 протоколів за порушення карантину

На Закарпатті через поширення COVID-19 закриті 60 шкіл, ситуація в освіті загалом напружена

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів