Акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги провели в Ужгороді

Акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги провели в Ужгороді
Акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги провели біля будівлі Закарпатської облдержадміністрації в Ужгороді. За словами співорганізатора Олексія Мишкова, долучилося близько 12 людей з різних районів області.

 

О 10 годині біля Закарпатської ОДА люди зібралися на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Серед протестувальників — Михайло Чокнадій. Він приїхав до Ужгорода зі Сваляви. Чоловік організатором акції себе не називає. Та саме він за кілька днів до того поширював повідомлення про мітинг у закарпатських спільнотах у мережі Фейсбук.

"Мене стосується це, як і кожного громадянина, тому що я так само сплачую ці тарифи, ці незаконні тарифи, які собі влада вирішила із олігархами встановити, й обкрадати таким чином наш український народ. Я сплачую в рази більше, ніж платив, за газ та електроенергію. Тому я вирішив не мовчати й долучати інших людей, щоб ми спільно вирішили цю проблему", — каже Михайло Чокнадій.

Василь Штефко на акцію протесту приїхав із села Кушниця Хустського району: "Чого я вийшов? Тому що на місцях повинні, тобто кожна область із своїми облгазом та обленерго повинні щось сказати по тих цінах. Це неможливо так. Нема відповідального, щоб хтось відповів".

Мітингувальники хотіли зустрітися із головами Закарпатської ОДА та Закарпатської облради

Співорганізатор акції Олексій Мишков каже: хочуть зустрітися із головами Закарпатської облдержадміністрації Анатолієм Полосковим та Закарпатської облради Олексієм Петровим.

"Вимоги конкретні, це: розкриття інформації про ціноутворення, далі ми вимагаємо відставки Коболєва, оприлюднення даних про прибутковість за 2020 рік газорозподільчих компаній, повна або часткова компенсація витрат на газ й електроенергію в період опалювального сезону, повернення в державну власність облгазів і газзбутів і негайне зниження ціни на природній газ для побутових споживачів", — зазначив Олексій Мишков.

Акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги провели в УжгородіСуспільне Закарпаття

До мітингувальників ніхто із представників влади не вийшов

Через карантинні обмеження в будівлі ОДА мітингарів не впустили. На вулицю до них ніхто із представників влади не вийшов.

"На цей час нас відмовилося прийняти керівництво Обласної ради й Обласної адміністрації, посилаючись на свою зайнятість. Це не востаннє ми сюди прийшли, ми будемо збирати людей, будемо збирати велику масу людей, вимагати позачергову сесію Обласної ради, повторний розгляд тарифного питання. Я думаю, у 20-х числах, коли погода покращиться, щоб люди могли з районів приїхати", — розповів учасник акції Олексій Мишков.

На акції протесту за дотримання порядку стежили поліцейські. За словами речниці Нацполіції Закарпаття Ганни Дан, на мітингу було 5 учасників. Порушень правоохоронці не виявили.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів