Закарпаття: на одного працюючого припадає в середньому 1,4 пенсіонера

Закарпаття: на одного працюючого припадає в середньому 1,4 пенсіонера
10 лютого відбулося засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, в якому взяв участь Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус. Учасники засідання – члени колегії, керівники всіх структурних підрозділів Головного управління – працювали в режимі zoom. Підводили підсумки роботи.

 

Як зазначила Анастасія Пентек, голова колегії, начальник Головного управління, минулого року до бюджету Фонду області з усіх джерел фінансування надійшло понад 9,1 мільярда гривень, що на 11,1 відсотка більше, ніж у 2019 році. З них 8 мільярдів 796,5 мільйона спрямовано на виплату пенсій та грошової допомоги 263,5 тисячі пенсіонерів.

Планові показники з надходження коштів, які адмініструють органи Фонду, виконано на 120,1 відсотка, понад план зібрано 5,5 мільйона гривень, за додатковими ставками збору надійшло 95,6 мільйона гривень, або на  9,9% відсотка більше планового показника.

Надходження частки єдиного соціального внеску становить понад 4,1 мільярда гривень, з якої 50 відсотків становлять надходження від бюджетних установ області, 45% – промислових підприємств (в тому числі 23% – бюджетоутворюючих) та 5 відсотків – фізичних осіб-підприємців.

– Спостерігаємо невтішну картину щодо зменшення кількості працюючих, – інформувала Анастасія Пентек. – Сьогодні в нашій області в середньому на одного працюючого припадає 1,4 пенсіонера. При цьому це співвідношення в розрізі районів різниться: якщо на Ужгородщині на одного працюючого припадає пів пенсіонера, то на Воловеччині – 2,6, на Тячівщині – 2,1 пенсіонера. Відповідно зростає і навантаження на бюджет Пенсійного фонду.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів