В. Панов: "І громаді, і бізнесу слід разом працювати над створенням середовища, що допоможе економіці здійснити прорив"

В. Панов: "І громаді, і бізнесу слід разом працювати над створенням середовища, що допоможе економіці здійснити прорив"
Зустріч голови Федерації роботодавців Закарпаття з головою Чопської міської територіальної громади відбулася 25 січня 2021 року на автомобілебудівному заводі «Єврокар». У ході зустрічі порушили вкрай актуальні питання автомобілебудівної галузі, майбутнього розвитку Чопської територіальної громади та перспектив промислового виробництва у регіоні.  

 

Участь у заході  від сторони, що приймає, взяли: Володимир Панов, голова Федерації роботодавців Закарпаття, член наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Ігор Царенко, генеральний директор ПрАТ «Єврокар», та Марина Паращинець, заступник директора ТОВ «Сезпарксервіс».   

Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко ознайомив голову Чопської міської територіальної громади  Валерія Самардака  та  виконавчого директора Регіональної асоціації органів місцевого самоврядування  «Закарпаття – за чисте довкілля» Володимира Сурана з виробничими потужностями автомобільного заводу «Єврокар». Керівник «Єврокар» звернув увагу на незалучений потенціал автомобілебудівного заводу та умови, необхідні  для розвитку повномасштабного виробництва автомобілів.

Зустріч продовжили обговоренням планів та перспектив подальшої співпраці. 

«Держава вступила в нову фазу свого розвитку, ми де-факто живемо в реаліях нового адміністративно-територіального устрою. Це абсолютно нові реалії. Виходячи з того, що центральна влада не підготувала та не розробила детальні алгоритми перехідного періоду, в країні може розпочатися ера «організованого хаосу й ірраціоналізму». З метою мінімізації цього впливу дуже важливо спрогнозувати можливі негативні наслідки та грати на випередження. І керівництво територіальної громади, і бізнес повинні спільно розробити ефективні алгоритми взаємодії в цих умовах, і на регулярній основі проводити зустрічі й розв'язувати нагальні питання задля створення принципово нового середовища, яке допоможе економіці здійснити прорив», - схарактеризував мету зустрічі Володимир Панов, голова Федерації роботодавців Закарпаття, член наглядової ради ПрАТ «Єврокар».   

Зустріч продовжили презентацією можливостей для локалізації виробництва автокомпонентів на Закарпатті – проєкт індустріального парку «Соломоново».

Заступник керуючої компанії ТОВ «Сезпарксервіс» Марина Паращинець зазначила, що "індустріальний парк та його інвестиційний потенціал може стати значним резервом для економічного розвитку та підвищення соціального добробуту  Чопської МТГ. Вкрай важливе сприяння територіальної громади в розбудові парку, залученні інвестицій та реалізації бізнес-проектів».

У ході зустрічі обговорили також питання підготовки Стратегічного плану розвитку Чопської МТГ та наявних перепон, які заважають розвитку індустріального парку «Соломоново» та реалізації інвестиційних проєкт у сфері автомобілебудування.

Голова Чопської МТГ Валерій Самардак зауважив, що бачить великі перспективи розвитку територіальної громади та індустріального парку. 

«Маю наміри зробити Чопську міську територіальну громаду однією з найкращих в Україні. Проєкт, які сьогодні представлені, є проривними, і можуть стати тим локомотивом, який забезпечуватиме сталий розвиток громади», – резюмував керівник Чопської МТГ та запевнив, що сприятиме реалізації інвестиційних проєктів, підтримуючи розвиток промислового виробництва.  

За результатами зустрічі сторони домовились про ведення конструктивного діалогу, залучення до процесу розробки Стратегічного плану розвитку Чопської міської територіальної громади та підготовку спільного плану дій щодо покращення умов для  залучення інвестицій та створення робочих місць,  сприяючи сталому економічному розвитку та добробуту громади.  

Федерація роботодавців Закарпаття

 

27 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів