Сніголавинна небезпека: рятувальники розповіли, як та коли безпечно ходити в гори

Сніголавинна небезпека: рятувальники розповіли, як та коли безпечно ходити в гори
Рятувальники попереджають громадян про сніголавинну небезпеку на схилах Карпат та хуртовини, які спостерігатимуться впродовж 21 січня. У зв'язку з несприятливими погодними умовами людей закликають утриматися від походів у гори. "Снігопади та хуртовини на високогір'ї становлять пряму загрозу для життя та здоров'я туристів, які попри застереження надзвичайників вирушають у негоду в гори", - йдеться у повідомленні МВС.

 

Так, за прогнозами Укргідрометцентру, 21 січня, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека.

Вирушаючи у туристичний похід за належних погодних умов, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;
  • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу;
  • візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості та прогнозом погоди; обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Посилання для онлайн-реєстрації походівЗакарпатська областьІвано-Франківська областьЛьвівська областьЧернівецька область.

Рятувальники наголосили, що вони повсякчас залучаються до пошуків та порятунку людей, які втрачають орієнтацію на місцевості, відходять від запланованого маршруту, або травмуються під час походу.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів