Смакота і не тільки: Що і за скільки продають на різдвяному ярмарку в Ужгороді? (ОГЛЯД)

Смакота і не тільки: Що і за скільки продають на різдвяному ярмарку в Ужгороді? (ОГЛЯД)
"Люди раді ярмарку, нарешті хоч якась святкова атмосфера та різноманіття", – розповідає один із продавців різдвяного ярмарку на Петефі в Ужгороді. Кореспонденти Uzhgorod.net.ua й собі сюди заглянули і з'ясували, що й за скільки тут можна придбати цьогоріч.

 

З десяток ярмаркових будиночків зранку ще "сплять". "Оживають" після обіду й ближче до вечора. Асортимент тут досить широкий, хоча й доволі традиційний для ужгородських ярмарків. А от конкуренція не надто висока, адже й продавців менше, і представити постаралися максимально різноманітні товари. Однак попри те ціни тут не "кусаються".

На ярмарку представлені пряники ручної роботи – тут тобі і улюблені казкові персонажі, і новорічні – під чи на ялинку, і цілі подарункові набори. Ціни, каже продавчиня, різні, залежно від складності виробу та його розміру. Так, найменші і найскромніші прянички знайдете від 10 гривень, трохи більші по 25 і 35, а найдорожчі із ручним розписом по 70 за штучку. Подарункові набори від 110 й до 230 гривень.

Ароматні глінтвейни пропонують як алкогольні з білого та червоного вина, так і безалкогольні – на основі соку. В усіх них побачите фрукти: яблучка, апельсини тощо. Ціни на глінтвейн у продавців однакові: 20, 30, 40 гривень за малий, сердній та великий стаканчик відповідно. Тож обирати можна не гаманцем, а за смаковими якостями. 

"На вина ми ціни не міняли – як було минулого року 90-100 гривень за пів літру, так і залишилося. Так само і наливки: від 100 до 120 гривень. Хоча розхідні матеріали (стаканчики, серветки) дорожчають, – розповідає один із учасників ярмарку Василь Головачко. – Але, знаєте, так приємно бачити, як люди радіють! Вони підходять, щось пробують, щось купують і діляться, що дуже скучили за ярмарками та фестивалями. Людям дуже бракує свята у цей непростий період. На вихідні люди були, побачимо, як у будні буде. Більше збираються ввечері або після роботи. І знаєте що приємно? Люди самі стараються дотримуватися дистанції, тримаються одне від одного на відстані".

Асортимент алкогольних напоїв широкий. І кожен продавець може запропонувати щось своє. Хтось трохи дорожче, хтось трохи дешевше. Тут уже обирайте на смак. Що пропонують, дивіться на фото:

Продають тут і продукти бджільництва: є мед, прополіс, різні настоянки, свічки, пряники тощо.

За баночку 0.5 липового, гречаного, акацієвого, лісового та меду з різнотрав'я просять 110 гривень.

Карпатські чаї по 30.

Вибір сирів теж широкий: козячий, овечий, зі спеціями, вурда, бриндза коштують по 200-250 грн за кілограм. Є й мініпропозиції: сирні коники чи косички по 10 грн за штуку.

Продають і непродовольчі товари. Приміром, є ятка із виробами з вовни. Тут знайдете різноманітні капці, носочки, м'які іграшки тощо. Продавець жартує, що може утеплити шкарпетками усіх: від місячної дитинки до людини у поважному віці. Ціни на теплі носки стартують від 100 гривень на дорослого. Утеплені м'якенькі тапочки можна придбати від 160 до 230 гривень. І головне – не забувайте торгуватися! Тут з радістю поступляться кількома гривнями на кавіль у сусідній ятці. 

А для завбачливих господинь та господарів тут уже пропонують і прикрашені корзиночки на Водохреща. Їхня вартість від 130 й до 350 гривень.

Коли вже придбали все, чого душі забажалося, пора поїсти смачненького й покавувати. Адже на ярмарці пропонують не тільки глінтвейн. Тут ще можна випити чаю чи кави (навіть у їстівному стаканчику з шоколадом) і посмакувати вафлями або трдельніками із найрізноманітнішими начинками. Ціни на них дивіться на фото нижче:

Ну а що за ярмарок в Ужгороді без шашликів? Вони теж є. Але не на самій площі, а у сквері навпроти. Тут стоїть пересувний фудкорт і витають аромати шашлику, смажених ковбасок та овочів гриль. Продавці подбали про безпеку відвідувачів. Тому встановили кілька столиків, але зі значною дистанцією. Мангал також відгороджений заборчиком, щоб допитливі покупці не підходили до страв занадто близько.

Продавці ярмарку всміхаються: люди кажуть, що на ярмарку зустрічаються з тими, з ким живуть поруч і не можуть зустрітися місяцями! Приходьте на ярмарок і ви. Можливо, приємні зустрічі чекають і на вас.Святковий ярмарок триватиме до 8 січня.

Ксенія Шокіна для Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів