Корисні поради щодо вибору і використання олій для догляду за шкірою

Корисні поради щодо вибору і використання олій для догляду за шкірою

 

Олії — перший продукт, який людство почало застосовувати у косметології. Ще до появи пластичної хірургії і косметичних засобів, саме олії використовувалися для того, щоб повернути шкірі молодість, а також оздоровити її, інформує Ukr.Media.

Важливим є і те, що олії наближені за складом до шкірних ліпідів. Однак, включаючи рослинні олії до своєї доглядової рутини, потрібно брати до уваги той факт, що олії підходять не усім типам шкіри. Але застосовувати олії для догляду за собою потрібно правильно. Ось про що потрібно знати.

У Інтернеті часто зустрічаються поради щодо нанесення на шкіру олій авокадо або кокоса. Потім знавці косметології пропонують "відшліфувати" вже насичену шкіру сухими маслами на зразок ши, какао і каріте. Але практика показує зворотне: іноді чиста олія може завдати більше шкоди, ніж користі. На шкірі з'являється подразнення обличчя атакують прищі, а людина просто не може зрозуміти, чому виникла така реакція.

Річ у тім, що будь-яка олія утворює на поверхні шкірних покривів плівку: саме вона заважає шкірі дихати. У результаті пори закупорюються, а з них вже утворюються ненависні усім запальні елементи. Проте, це не означає, що олію не варто використовувати зовсім — продукт стане ідеальним рішенням для ороговілої шкіри ліктів, колін, п'ят і кутикули. Масло ши, яке найчастіше продається у вже збитому вигляді, вкрай зручне для нанесення саме на ці місця. Крім того, масло ши має бактерицидну властивість — воно легко підлікує потріскану суху шкіру.

Суміші з різних олій користуються великим успіхом у вагітних жінок. Саме різні олії роблять шкіру пружною, запобігають появі розтяжок на грудях і животі, зберігаючи тим самим красу жіночого тіла. Найпопулярнішим варіантом є тверде масло какао — іншими словами баттер. Воно чудово тане на шкірі, володіє неймовірним ароматом, особливо якщо масло нерафіноване.

Однією з найпопулярніших і економічних олій є олія кокоса, яка широко застосовується у всьому світі. Кокосова олія коштує недорого, але під час вибору продукту слід звертати увагу на деякі критерії. По-перше, місце придбання — найкраще купувати олію кокоса у магазинах натуральної косметики або ж на спеціалізованих сайтах. По-друге, варто враховувати, чи є олія рафінованою. Нерафінована олія має більш короткий термін служби, тому що нерафінована олія більше схильна до процесу окислення. Даний фізико-хімічний процес характерний для будь-яких олій, незалежно від віджиму та інших факторів — просто у якихось олій процес починається швидше. У продукту змінюється структура, відбувається прогорання.

Правильно підібрана і якісна кокосова олія або масло ши — альтернатива пом'якшувальним бальзамам для волосся. Їх можна наносити на усю довжину або тільки на кінчики для того, щоб поліпшити структуру пересушеного волосся. Для того, щоб радикально поліпшити якість волосяного покриву, доведеться вдатися до більш серйозних методів, але якщо волоссю потрібне живлення тут і зараз, олія буде чудовим варіантом. Зазвичай олія наноситься на годину-дві, волосся накривається спеціальною шапочкою. Деякі жінки лягають з олією спати, а вранці ретельно промивають волосся і насолоджуються шовковистою зачіскою. Головне правило використання олій для поліпшення якості волосяного покриву — не наносити продукт на шкіру голови. Навіть під час використання звичайних масок варто відступати від коренів на 2-3 см.

Без рослинних олій не обходиться жоден сеанс масажу. Найкращим варіантом для розслаблення м'язів і одночасного пом'якшення шкіри є олія авокадо. Відомо, що вона насичена корисними жирами. Під час масажу під впливом тепла поживні речовини активно потрапляють у шкіру. Оливкова олія також використовується для масажу, але лідерство все одно віддається авокадо — це можна зрозуміти, просто поглянувши на склад.

Для масажу немає нічого кращого за свіжоприготовану олійну суміш. Якщо ви готуєте суміш із зрозумілих, перевірених олій, додаєте трохи вітаміну Е, то шкіра отримає величезну кількість корисних речовин, стане м'якою і доглянутою. Рекомендуємо робити суміші із баттерів — тих самих масел ши, какао, кокоса. Після масажу олію рекомендується змити гелем для душу.

Креми для обличчя і тіла — це просунуті засоби, які надають нашій шкірі поживні речовини, але при всьому тому дозволяють їй дихати. Крем з'єднує водну і масляну фази завдяки емульгаторам, що містяться у кремі. Саме коли ці два компоненти крему з'єднані, кисень потрапляє до шкіри, а олії у цей час досить переконливо доносять до шкіри усі поживні властивості.

Гарний крем дійсно кращий за чисту олію, тому що шкіра його краще сприймає. Однак усі креми різні, тому перед покупкою чергової баночки варто скористатися пробником. Продукт може просто не спрацювати на вашій шкірі, тож гроші, витрачені на доглядовий засіб, будуть викинуті даремно.

Можна зробити крем і власноруч. Якщо ви знайшли якісну, нерафіновану олію, наприклад, з оливок, і хочете зробити з неї натуральний крем власноруч, то це добре. Але потрібно враховувати той факт, що домашні креми не зберігаються довго, тому робити продукт варто у невеликому об'ємі. Необхідно вивчити питання консервації, тому що повністю натуральний крем може принести більше шкоди, ніж користі. Мікробіологічне псування будь-якого косметичного засобу впливає на нашу шкіру — можуть початися алергія або запальний процес.

Коли ми занурюємося у олійний світ, то знайомимося з величезною кількістю продуктів, з яких олії і виходять. З досвідом ми можемо зрозуміти, яка саме олія працює на нашій шкірі. Ми вивчаємо ті ділянки свого тіла, які сприймають олію з радістю і вдячністю.

 

26 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів