Черговий антирекорд по COVID-19 на Закарпатті може вплинути на формат навчання з 1 вересня, - Петров

Черговий антирекорд по COVID-19 на Закарпатті може вплинути на формат навчання з 1 вересня, - Петров
Про це голова Закрапатської ОДА Олексій Петров повідомив сьогодні під час брифінгу.

 

Загальна кількість закарпатців, які були інфіковані COVID-19, 6,5 тисяч. 117 нових фактів інфікування за минулу добу, це новий антирекорд, який ми перейшли. Всі такі стрибки щодо кількості інфікування ми констатуємо тільки після послаблення через два тижні. Така динаміка була після Великодніх свят, травневих, потім була друга так звана фаза послаблення, яка теж нам дала результат – збільшення кількості хворих. Так і зараз: як тільки послабили карантин, так і посипалося. І це може вплинути в тому числі на формат навчання, каже Олексій Петров.

Сьогодні засідатиме комісія ТЕБ та НС, на якій ітиметься про ухвалення додаткових рішень, пов'язаних зі сплахами. Це стосується Ужгорода, Ужгородського, Перечинського, Тячівського районів. Швидше за все, за словами керівника області, йтиметья про закриття басейнів, обмеження роботи розважальних закладів, обмеження по роботі у приміщеннях закладів громадського харчування. О. Петров також повідомив, що обласна влада звертається до керівників релігійних установ, щоб запровадити графік проведення служб за допомогою аудіо- та відеовізуальних засобів.

Крім того, нагадав керівник області, не знімалося обмеження щодо роботи громадського транспорту – йдеться про завантаження 50 % від кількості сидячих місць. 

"Дуже не хочеться, щоб ми переходили в червону зону, але ми до цього вперто йдемо. Тому знову звертаюся до краян, до керівників ОТГ, районів, міст – сконцентруйте увагу на тому, щоб ми 1 вересня почали нормальний стаціонарний навчальний сезон. Це стосується і весіль по 150 осіб і подібного», - додав Петров.

Він також уточнив, що на Закарпатті сьогодні роблять за добу понад 1600 тестів, і це величезна кількість, а звідси й маємо таку статистику. Але її не приховують і показують. 

Uzhgorod.net.ua 

 

19 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів