Серія Нотатки дівчинки-вампіра

Серія Нотатки дівчинки-вампіра
 Останнім часом дедалі більше людей приваблює тема потойбічного, неосяжного для розуміння, мало вивченого, загадкового. Під час перегляду фільмів або читання книжок можна пофантазувати про те, як склалося б життя різних дивакуватих персонажів у сучасному світі.

 

Дитяча та підліткова література допомагає зануритись у роздуми про красиве й потворне, звичне і незвичайне, дає цінні поради. Одним із розповсюджених сюжетів видань для школярів середнього і старшого віку стали розповіді про зомбі й вампірів. Занурившись у реальність книжкових героїв, дитина може поміркувати над питаннями, які подеколи соромно поставити вголос:

  • як би я вирішував складні ситуації;
  • як стати гарним другом;
  • чи є шлях до порозуміння з батьками?
  • що робити зі своєю зовнішністю, якщо вона неідеальна?
  • де шукати порятунок від невзаємного кохання та ін.

Що почитати сучасним книголюбам

Прихильники часових подорожей, текстів у жанрі фентезі з незвичайними учасниками захопливих пригод, видань про зомбі й вампірів можуть зануритися в читання цікавої історії про дівчину-вампіра Коко. Окрім цієї серії, видавництво Школа підготував також цикл оповідей про Мортіну — кумедну й трошки мо-о-оторошну історію про дівча-зомбі, що так відрізняється від своїх однолітків та геть не має друзів, прагне гратися зі звичайними дітлахами, бавиться з привидами на Покинутій віллі, їздить в гості до вередливого кузена й допомагає своєму новому таємничому другу.

Роман-комікс з купою кажанчиків у животі

Видавничий дім «Школа» підготував український переклад популярної серед європейських книголюбів серії Нотатки дівчинки-вампіра Ґерди Марії Пум та Іріс Бланк. Переживання головної героїні Коко, шкільні пригоди й божевільні ідеї полонять увагу читачів вже з перших рядків. Дівчинка-вампір спробувала вести щоденник і записувати в нього буденні негаразди:

  • вона ненавидить математику;
  • шаленіє від новенького Габріеля;
  • бореться зі стресами;
  • мріє виглядати привабливо;
  • знає не з чуток, що таке насправді — бути вампіром…

Цікавинки з життя вампірів

Німецька авторка Ґерда Марія Пум майстерно розповідає про виклики підліткового віку, з якими бореться героїня книги «Коко. Щоденник»:

  1. підлітковий вік — це час коли світ навколо змінюється, дорослішає тіло, формуються світоглядні принципи;
  2. юнаки та дівчатка сприймають все, що відбувається навколо, більш чуттєво та емоційно;
  3. виникають нові захоплення, ставляться експерименти (як-от дієта через харчову непереносимість вампірів до звичайної їжі);
  4. триває боротьба з кажанчиками в животі через перші «дорослі» почуття до протилежної статі.

Життя майже тринадцятирічної дівчинки-вампіра Коко вельми насичене: у ньому є сварки з близькими, захоплення від мандрівок, вечірки з відпадними подробицями, дивні доручення від вчителів, плітки з кращою подружкою Йозефіною та ще багато цікавого.

Де придбати вигідно видання про вампірів

Серія книги про Коко змальовує зрозумілу для підліткової читацької аудиторії історію персонажа, який намагається знайти себе у незрозумілому дорослому світі, соромиться власного вигляду, ніяковіє від уваги хлопців та шукає способів самовираження. Серія Нотатки дівчинки-вампіра доступна в книгарнях у різних містах України, а також замовити роман-комікс ви можете через інтернет-магазин харківського видавництва Школа.

 

18 серпня 2020р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів