Мистецьку резиденцію почали будувати біля Ужгорода (ВІДЕО)

Мистецьку резиденцію почали будувати біля Ужгорода (ВІДЕО)
Незабаром у селі Підгорб поблизу Ужгорода з’явиться сучасна мистецька резиденція.

 

Як інформує на своїй сторінці у мережі Facebook голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, йдеться про формування творчого центру, де будуть творити художники, скульптори, музиканти, дизайнери, 3D-графіки. Натхненник й ініціатор проекту – відомий новатор закарпатського мистецтва Михайло Ілько.

«Ми, українці, маємо довести, що ми не тільки войовнича нація, яка може бити по зубах сильному ворогові, але й нація працелюбна, волелюбна і творча. Закладання таких об’єктів – це ознака цивілізації, ознака того, що ми не лише воюємо, але й розвиваємося. Взагалі вважаю таку ініціативну історичною для Закарпаття. Урочище Лазький берег – місце, де буде розташована галерея, взагалі може стати сучасним інноваційним простором. Тут можна створювати круті речі – виставковий центр, кіберспортивну арену, IT-хаб – проекти, які будуть формувати сучасне прогресивне Закарпаття», – йдеться у дописі Олексія Петрова.

Перші роботи на об’єкті вже почалися. Керівник облдержадміністрації пообіцяв сприяти будівництву необхідної логістичної інфраструктури до Лазького берега, щоб мистецький хаб став відкритим і доступним усім поціновувачам сучасного арту.

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

18 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів