Золоті медалісти обирають УжНУ

Золоті медалісти обирають УжНУ
У п'ятницю, 31 липня, на площі Народній відбулося нагородження золотими та срібними медалями випускників закладів освіти Ужгорода. Цьогоріч медалістів в Ужгороді чимало, майже вдвічі більше ніж торік – за високі здобутки у навчанні золоті медалі отримали 85 вчорашніх одинадцятикласників, а срібні – 20.

 

Вручити відзнаки та привітати випускників із успішним завершенням шкільного життя на свято завітали: голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка.

Окремими нагородами фіналістів обласних олімпіад та випускників, котрі здобули максимальний бал на ЗНО, відзначив Володимир Смоланка. А також запросив на навчання до рідного вишу найталановитіших та найобдарованіших випускників міста: «Наші випускники, ви можете гордитися собою! І я впевнений, що сьогодні вами гордяться не тільки ваші рідні та близькі, а і все місто, весь наш край, і вся наша країна. Адже, як сьогодні вже багато разів говорилося, ви наше майбутнє. І ми гордимося вами, і навіть трошки заздримо, оскільки у вас ще все попереду – десятки тисяч радісних днів. А завтра ви вже зможете здійснити перший великий крок – розпочати оформлення електронного кабінету і вибрати майбутню спеціальність. Мені, як і всьому колективу УжНУ, хотілось би побачити вас у стінах нашого університету, який динамічно розвивається».

І дійсно – серед медалістів є багато випускників, які вже обрали для себе УжНУ, або називають його одним із пріоритетних вишів. Щодо переваг Ужгородського національного університету думки випускників здебільшого сходяться: якісна освіта, зручність та комфортність та багато друзів і знайомих, які теж навчатимуться в УжНУ.

Анастасія Лендьел, випускниця Лінгвістичної гімназія ім. Т. Г. Шевченка:

«Рік був напружений. Я багато вчилася, готувалася. І багато чого зрозуміла для себе за цей рік. Сесія ЗНО теж видалася непростою, але я рада, що вона завершилася для мене успішно – це незабутній досвід. У мене багато інтересів, тому я розглядаю декілька напрямів навчання. Я планую вступати на міжнародні економічні відносини, також розглядаю варіант здобувати заочно фах психолога. Думаю, зараз вузька спеціалізація не зовсім актуальна, хочу розвиватись в декількох сферах, поки маю бажання. Вступати буду до Ужгородського національного університету, а згодом, можливо, до закордонних вишів».

Олександра Федак, випускниця Ужгородської загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів № 9:

«Думаю, можна сказати, що зі ЗНО я справилась добре – всі предмети склала вище ніж 180 балів. Готуватись було непросто – значної шкоди завдав карантин, адже вдома важко знайти необхідну мотивацію. Та й рік видався незвичним –  шкода, що останній навчальний семестр ми провели не в стінах школи. Зараз у мене у планах два шляхи, досить контрастні – міжнародні економічні відносини та інженерія програмного забезпечення. На мій вибір вплинула специфіка профілю школи – економіка. А серед університетів я розглядатиму УжНУ та КПІ».

Ярослав Фечо, випускник Лінгвістичної гімназія ім. Т. Г. Шевченка:

«Підготовка до ЗНО потребувала зусиль, але не скажу, що було дуже важко – головне виділити для цього достатньо часу. У висновку, я успішно склав ЗНО, тож, думаю, без проблем потраплю на бюджет. Гадаю, найкращим варіантом є УжНУ, оскільки я тут живу, це зручно, можна буде сконцентруватися на навчанні і не відволікатися на сторонні речі. Планую вступати на юридичний факультет і старатимусь стати хорошим спеціалістом у своїй сфері».

Серед сьогоднішніх медалістів є багато знайомих облич – випускників минулорічних Літніх університетів, зокрема Вікторія Роля та Валерія Логін, які мали нагоду близького знайомства з підрозділами вишу і також називають УжНУ серед пріоритетів:

Валерія Логін, випускниця Ужгородської спеціалізованої ЗОШ I-IIIст. № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів:

«Для мене рік не був надто складним, але місцями непросто було поєднувати навчання в школі із підготовкою до ЗНО. Хоч карантин у цьому плані був на руку – з’явилося більше часу, щоб приділити увагу деяким речам. Із вибором університету та факультету я вже розібралася – вступатиму на філологічний факультету УжНУ, спеціальність «Українська мова і література. Англійська мова і література». По-перше, я дуже люблю вивчати мови, а по-друге, як на мене, це дуже перспективна спеціальність».

Вікторія Роля, , випускниця Ужгородської загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів № 7:

«До ЗНО я сумлінно готувалася з вересня. Вчитись у 11 класі виявилось не так просто, як я думала, та й рік був насиченим і незвичним – майже весь другий семестр ми провели вдома, та це на мою підготовку не вплинуло. У результаті всі предмети ЗНО я склала на близько 190 балів. У пріоритеті у мене  вступ на факультет іноземної філології. Вибиратиму між трьома містами: Києвом, Львовом та Ужгородом.  Мені подобається УжНУ, оскільки він знаходиться в моєму рідному місті, тут навчатиметься багато моїх друзів і я вже познайомилася із факультетом під час Літнього університету».

А ми ще раз вітаємо талановиту молодь і бажаємо нових звершень і досягнень. Та, надіємося, що зустрінемось з вами 1 вересня!

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Дивіться також: Зі сльозами і радістю: в Ужгороді вітають випускників-медалістів ВІДЕО, ФОТО, СТРІМ

Богдан Андріїв вручив премію у 10 тис 500 грн ужгородській "двохсотбальниці" та 5 тис грн її вчительці ФОТО

105 випускникам ужгородських шкіл вручили золоті та срібні медалі (ВІДЕО)

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів