"Ужгород" – тепер і пиво! Обласний центр Закарпаття тепер має іменний хмільний напій
Юрій Бережник,власниr крафтової пивоварні Yuber, який зробив максимум для того, щоб втілити власну ідею, задоволено показує виробництво. «Почали з того, що привезли каміон продукції -12 сортів солоду з Чехії, Німеччини та США, - каже господар пивоварні. -- Я купив в одних з найкращих виробників пива в Чехії технологію та рецептуру».
Допомагав у запуску виробництва теж чеський пивовар, фахівець, який 27 років працював на заводі у Пльзені, 18 з яких був головним пивоваром. «Я мав свою уяву, як запустити процес, але ми все зробили, як рекомендували чехи, - додає Юрій Бережник.
У приміщеннях із солодом сторожами- коти. Продукція недешева і дуже якісна, миші йдуть не гірше, ніж клієнти на пиво.
Юрій Бережник коротко пояснює процес пивоваріння та демонструє обладнання: «30 градусна рідина закачується у чан, 2 години проходить температурні режими, щоб була ферментація. Поті надходить у чани для фільтрації, знову у варочний чан і з додаванням хмелю. Після того, як пиво зварене, міряється рівень цукру, рідина охолоджується. вариться, після чого пиво готове, міряється цукор, готове можна охолоджувати.
Ми не працюємо поки що 100%, бо обладнання дуже дороге. Запускаємося поступово, потужність пивоварні - 300 тис.літрів, наразі ми виготовляємо 100 тис. літрів. Якби не було коронавірусу, ми б працювали на повну потужність. Три місяці карантина нас вбили і незрозуміло, коли це все закінчиться. Але все влаштовано так, що у будь-який момент ми можемо довстановити обладнання і розширити виробництво».
У пивоварні спеціальна базальтова підлога, яка не піддається впливу кислот та іншим руйнівним процесам. Так само багато інших речей, які витримують агресивне середовище.
Ще одна технологія, яку застосували в Yuber: по спеціально встановлених каналах готове охолоджене пиво надходить безпосередньо у паб, ресторан та боулінг-клуб. При цьому рідина не нагрівається і відсутні зайві впливи.
Юрій Бережник розказує, що з початку реалізації своєї ідеї зіштовхнувся з купою скептиків, але хотів зробити справді якісний продукт, за який не соромно. «Я беру повну відповідальність за свій продукт. Я не мав завдання зробити тільки пивоварню, продавати кудись пиво і не відповідати за продукт. Пивоваріння, особливо крафтове, -- це культура, до котрої Україна лише йде. Ми на початковій стадії. Потрохи крафтові виробники забирають ринок у не дуже чесних пивоварвів –монополістів, які під себе зробили закони з купою перепон для малих виробників. Я розраховував на одну суму. Думав впишемся у 300-400 тис. євро, коли приїхали чехи пояснили, що потрібно мінімум 700-800 тис.євро. У результаті на все пішло півтора мільйона євро».
Ще одна гордість поваварні Yuber –професійна бар-стійка, встановлена чеським підприємством, яке має 97 світових патентів та ліцензію на виготовлення такого обладнання у середній та західній Європі. «Це рівень «бугатті», навіть не «ламборджіні», розрахована мінімум на заклади Львова чи Одеси», -додає Юрій Бережник.
Відтепер пиво від найкращих європейських пивоварів за найкращими світовими технологіями в Ужгороді. Пивоварня Yuber виготовляє 7 сортів пива. Одне з них, яке вже стало візитівкою - «Ужгородське пиво» 10% – м'яко охмелений світлий, класичний лагер, який вариться з використанням гіркого сорту хмелю «Магнум», що дає терпку обволікаючу гіркоту і тонкий аромат.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- За 4 місяці 2024 року на Закарпатті сплатили 5,8 млн грн туристичного збору
- Ужгород запрошує на Дні сакури
- Неймовірна краса весняного Ужгорода – на вулицях старовинного міста пишно розквітли сакури
- Із понеділка, 1 квітня, здорожчають вхідні квитки до обласного музею ім.Тиводара Легоцького
- В Ужгороді створили туристичний маршрут мініскульптурками
- 2024-ий – рік квіткового туризму на Закарпатті
- Найбільше туристичного збору у січні надійшло до бюджету Ужгорода
- ТОП-10 місць велотуризму на Закарпатті
- «Ужгородський крафт» запрошує сьогодні та завтра на виставку-продаж продукції місцевих виробників
- Ужгородців та гостей міста запрошують на передсвятковий ярмарок
- Куди поїхати взимку на Закарпатті: 7 ідей для туристів
- Ужгород отримає залізничне сполучення з Луцьком і Чернівцями — "Укрзалізниця" призначила ще 6 нових поїздів на Закарпаття із 2024 року
- П’ять фактів про мініскульптурку біля головного корпусу УжНУ
- Страуси, равлики і буйволи: як живі туристичні "родзинки" приваблюють туристів на Закарпаття (ВІДЕО)
- Близько 5 тисяч людей зможуть прийняти 90 баз відпочинку у селі Солотвино на Закарпатті
- В Ужгородському замку вирішили зробити доступною для відвідувачів північну частину фотреці (ФОТО)
- Цього літа на Закарпатті майже на всіх туристичних локаціях – наплив подорожуючих
- Відомий блогер опублікував відео небезпечної подорожі Чорногорою на Закарпатті (ВІДЕО)
- Популярні країни: вибір закарпатців для відпочинку (ВІДЕО)
- На Закарпатті за пів року зібрали 9 мільйонів гривень туристичного збору
До цієї новини немає коментарів