Жінки, беріть на замітку: як за допомогою стрижки оновити волосся?

Жінки, беріть на замітку: як за допомогою стрижки оновити волосся?
Що робити, коли волосся не рятують маски? Секрет простий - важливо правильно стригти волосся.

 

Як розповіли стилісти, якщо бути більш точними, то це не стрижка впливає на здоров'я волосся, а зріз! Буде він прямий, рівний і чіткий або косий, рваний, хаотичний, майстер завжди вибирає на свій смак, відштовхуючись від побажань клієнта мати ту чи іншу форму зачіски, отримати певну якість укладання або, навпаки, ефект його відсутності.

Тому непросто придумано так багато способів «висічення» для волосся — градуювання, слайсінг, тушування, філірування, пікіровка... За великим рахунком, зріз не робить нічого більше, крім як регулює довжину волосся по строго певному рівню, передбаченому лекалами стрижки.

Але є один фактор, який може не дозволити домогтися бажаного результату, — недостатньо гострі інструменти.

Розглянувши під мікроскопом волосся, можна легко помітити різницю між зрізом, зробленим гострим полотном ножиць або леза, і рваним кінцем, отриманим після тупого інструменту. Ви помічали, як іноді «закушують» філірувальні ножиці або заламується волосся, загинаючись між полотнами ножиць? Так само відбувається з локонами, яких торкаються недостатньо гострі інструменти.

Інструмент майстра повинен бути завжди ідеальний — новий чи заточений в спеціальній майстерні. У цьому випадку вашій стрижці ніщо не загрожує — ні посічені кінці, ні сплутаність.

А вже в іншому здоров'я волосся залежить від того, наскільки чітко ви дотримуєтеся рекомендацій фахівця по догляду за волоссям.

Якщо у вас тонке рідке волосся

Потрібно розуміти, що привабливо виглядає тільки здорове волосся. А чи може бути таким тонке рідке волосся? Ні!

Тому можемо з упевненістю заявити, що довжина шкодить тонкому рідкому волоссю.

Потрібно знайти свою стрижку, яка буде дарувати волоссю жвавість і об'єм, а обличчю — привабливість. Домогтися цього можна навіть на слабкому, тонкому і ламкому волоссі. Допоможуть пудра для укладання, спрей з морською сіллю, полегшені лаки для волосся, біозавивка. Іноді достатньо навіть фарбування або освітлення! Головне, не перестаратися при стрижці з філіруванням. Проріджувати і без того рідке волосся потрібно з розумом. Тут впорається тільки досвідчений майстер.

Чим довше волосся, тим більше шансів, що кінці будуть сухі і посічені.Це може бути і природним процесом при неповноцінному догляді, і результатом агресивного фарбування або освітлення.

Звичайно, в даному випадку можна зробити довжину коротше і освіжити зріз. Але якщо кінці і у верхніх шарах стрижки «лізуть на очі», то необхідне шліфування. Така стрижка точно допоможе здоров'ю волосся!

Вчасно не оновлений зріз у будь-якій стрижці здатний нашкодити волоссю, тому що рано чи пізно він стоншується і починає сіктися, ускладнюючи укладання і навіть псуючи загальний вигляд.

Якщо у вас волосся по плечі

Є ще одне спостереження: довжина волосся по плечі майже завжди негативно позначається на кінчиках. А все тому, що в холодну пору року волосся треться об шарфи і високі коміри, тобто кінці сохнуть, січуться, сплутуються, ламаються.

Просто подбайте про волосся заздалегідь — заплануйте певну довжину до жовтня і тримайте її до квітня. Тоді все буде ідеально.

Якщо у вас густе кучеряве неслухняне волосся

Буває таке волосся, що двома руками у хвіст не зібрати — густе і кучеряве, неслухняне і примхливе. І з таким буйством доводиться жити: використовувати багато миючих засобів, сушити за всіма правилами.

Зрозуміло, для такого волосся існують особливі правила стрижки, а також спеціальна обробка для перетворення структури, для розгладження і пом'якшення.

 Не існує поганого волосся, неправильних форм голови або ідей, які неможливо реалізувати. Якщо відображення в дзеркалі вас ще не радує — значить, ви просто ще не знайшли гідного фахівця по волоссю!

Джерело: Укрмедіа 

 

28 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів