Майже 93 % закарпатців — добровільні платники податків

У ці, останні дні грудня, податкових платежів до державного та зведеного обласного бюджетів надійде на 26 % більше, ніж у 2004 році, — запевнила на брифінгу голова ДПА в Закарпатській області Тетяна Шаповалова.

 

Майже 93 % платників сплачують податки добровільно. А ось однією з найболісніших проблем року, що минає, Тетяна Михайлівна назвала врегулювання бюджетного відшкодування ПДВ платникам за результатами від’ємного значення податкових зобов’язань.

Питання щодо скасування пільг по СЕЗ, що ми втратили, а що здобули, голова ДПА в Закарпатській області прокоментувала так. “Наприклад, основний платник “Єврокар”, що також працював на території СЕЗ та був платником у межах 20 %, нині сплачує в режимі “імпорт” на митниці. Не без того, подат-ківцям дещо прикро, що платіж перейшов на митницю, та якщо аналізувати глобально, то держава від цього не втратила, і це головне”, — сказала Тетяна Ми-хайлівна.. Наразі залишається достеменно невідомим, чи буде скасовано єдиний податок для підприємців. Особисто Тетяна Михайлівна проти скасування цього податку, проте рішуче “за” його вдосконалення. Адже якщо в перші роки він дійсно працював на вихід з тіньової економіки (як доказ, зросла кількість приватних під-приємців, які працюють на цьому податку, зростають платежі), то ті законодавчі нестикування з цього виду платежу, що мають місце нині, навпаки, часто-густо спрацьовують саме на повернення у “тінь”. Стосовно змін, покликаних оптимізувати структуру податкової: тут практично повністю розформували з обласного апарату підрозділ оперативних працівників, які достатньо проблем наробили в області, централізували обласний аудит, а також службу податкової міліції ( досі в області працювали чотири регіональні відділення).

Аналітична робота та конкретна планова документальна перевірка там, де в цьому є потреба, — такими бачить основні функції ДПА її нова керівниця, кращими ж підрозділами на сьогодні з врахуванням організаці-йних підходів пані Шаповалова назвала Мукачівське об’єд-нане відділення, Берегівське та Ужгородське райвідділення ДПА в Закарпатській області.

РІО

 

31 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів