ЗАКАРПАТТЯ: ЦІНА ПИТАННЯ — НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Молоді нашоукраїнці Закарпаття проти газового шантажу України

 

Україно-російська дискусія щодо постачання газу в Україну стала однією з найважливіших подій останніх тижнів. Український уряд провадить складні переговори, відстоюючи передусім національні інтереси держави.
Днями Блок "Наша Україна" у поширеній заяві висловив свою цілковиту підтримку позиції Президента України Віктора Ющенка та уряду в газовому питанні. "Ми перконані, — йдеться у документі, — що дії влади спрямовані на збереження тепла в домівках українських громадян, стабільну та прибуткову роботу підприємств вітчизняної промисловості та забезпечення сталого економічного розвитку країни. Одночасно ми засуджуємо позицію окремих політичних сил, які, претендуючи на політичне лідерство і довіру людей, фактично йдуть на зраду національних інтересів".
Акції на захист українських національних інтересів вже відбулися у багатьох містах країни. А у вівторок, 27 грудня, на площі Театральній в Ужгороді своє обурення шинтажистськими діями північного сусіда висловили члени закарпатської молодіжної організації "Нашої України". Біля новорічної ялинки цього разу теж було яскраве видовище. Однак не новорічне. Молодих нашоукраїнців на мороз вивів далеко не святковий настрій, а бажання висловити свою позицію щодо проблеми, яка є вкрай важливою для життя держави. На транспарантах можна було прочитати гасла: "Ні газовому шинтажу України", "Незалежність України — ціна газового питання?", "Договор дороже денег".
У розмові з нашим корреспондентом лідер закарпатської молодіжної організації "Нашої України" Святослав Бабіля сказав: "Ми розуміємо, що існує система правових норм. Коли договір підписаний і він діє, все одно існує механізм зміни його положень, але зараз нашій країні намагаються нав’язати неправові зміни.
Наша мета – підтримати позиції уряду та жорстку позицію Президента Віктора Ющенка саме у цьому питанні. Адже зараз як ніколи важливо показати, що Україна є незалежною державою, яка має свою позицію, і з якою повинні рахуватися всі, в тому числі й Росія. Тому сьогодні ми вийшли, аби засвідчити, що є разом з тією владою, яку обрали минулого року під час помаранчевої революції".

 

27 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Unclesem 2006-01-05 / 20:25:00

    Ой, видел я их, человек 6 с плакатами, и интервью еще у них брали, хотел подойти и сказать, но потом подумал - они ж фанатики могут и драться полезть, потом судись с ихней партией за "провакации на митинге".
    Вообщем ходят ребята, зарабатывают баллы в глазах парт-боссов. :)
    Хотя как там говорили "не словом - а делом", ну так и устроили бы суботник - вышли бы да проверили состояние котелен, газовых сетей, наличие газовых мастеров, соответствие газовых котлов гостам.
    (например если ваш котел хоть немного дымит - уже надо настраивать). А то все бла-бла-бла. Надоели.

  2. Макс 2005-12-28 / 10:18:00

    К чему тут шантаж? Если мы независимы и не бежим просить от России поблажек, как это делал Кучма, то надо платить по установленным ценам или искать другого поставщика. Зачем этот цирк устраивать?

  3. 2005-12-28 / 09:16:00

    Святослав Бабіля вивів на площу 12 чоловік.
    І це лідер молодіжної організації "Нашої України" яка іде на парламентські вибори?
    А понтів скільки...

  4. Я 2005-12-27 / 21:12:00

    якщо не захочуть погодитися з умовами нашої країни і закриють кран,увесь газ що йде в європу визначити як контрабанда й конфіскувати на користь держави.