ТОП-10 похідних лайфхаків від свалявських лісівників

ТОП-10 похідних лайфхаків від свалявських лісівників
Ви знали, що експерти похідних справ можуть використовувати навіть самі ординарні речі так, що вони перетворюються на справжні інструменти людини, що виживає?

 

Лісівники не знали, тому і підготували статтю:

1. КАПРОНОВІ ПАНЧОХИ

Міцні капронові панчохи чудово підійдуть в якості захисту від комарів і кліщів. При бажанні можна пристосувати навіть як футболку.

2. ПАКЕТ ПРОТИ ХОЛОДА

Одягніть самий звичайний сміттєвий пакет поверх одягу або обмотайтеся харчовою плівкою і ви дуже швидко зігрієтеся, головне обмотатися цими речами дуже щільно.

3. СОДА І ВОГОНЬ

Харчова сода в поході незамінна. По-перше, розчином (ложка соди на літр води), можна промити овочі. По-друге, содою ж дуже просто загасити невелике вогнище пожежі.

4. ЯБЛУЧНИЙ УКСУС

Опіки першого і навіть другого ступеня частково можна купірувати яблучним оцтом. Головне, розвести його з водою правильно - пропорція 1: 4. Яблучний оцет прискорює регенерацію тканин і заспокоює біль.

5. ІЗОЛЕНТА

По-перше, звичайну ізоляційну стрічку цілком можна використовувати як лейкопластир, по-друге, повісьте пару стрічок ізоляційної стрічки під стелею намети і у вас готова проста, але досить ефективна липучка проти комах.

6. СПАСЖИЛЕТ з ШКАрПЕТОК

Потопаючій людині може стати в нагоді будь-яка підмога, щоб протриматися на воді до прибуття допомоги. Якщо під рукою більше нічого немає, знімайте шкарпетки і набивайте їх гілками, щільніше. Кидайте імпровізований поплавок в воду - довго він не протягне, але необхідний перепочинок забезпечить.

7. ФІЛЬТРАЦІЯ ІЗ ВОДИ

Якщо немає інших варіантів можна спорудити імпровізований фільтр з вати і пластикової пляшки. Розріжте пляшку навпіл, прокладете ватою шийку і повільно заливайте воду.

8. ЧІПСИ ЗАМІСТЬ ДРОВ

Ніяк не вдається розпалити багаття? Спробуйте використовувати чіпси в якості розпалювання. Навіть самі натуральні чіпси містять величезну кількість масла і горять краще сірників.

9. ВОДОНЕПРОНИКЕНЕ ВЗУТТЯ

Щоб зробити звичайне взуття водонепроникним, натріть його воском або парафіном.

10. РЮКЗАК-ПОДУШКА

Упаковані в мішок речі можна використовувати в якості подушки.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 вересня 2019р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів