Правила пошуку перспективної роботи

Правила пошуку перспективної роботи
З кожним роком все більше відчувається тиск конкуренції, збільшення очікувань працедавців, що змушує кандидатів на вільні вакансії знаходити ефективні методи пошуку, розробляти нові стратегії взаємодії під час співбесіди.

 

Щоб раціонально використовувати ресурси, уникнути зайвих витрат часу і коштів, варто ще на стартовому етапі створити власну тактику пошуку роботи, навчитись об’єктивно оцінювати свій професійний рівень і вимоги рекрутера. Перспективна робота в Івано-Франківську, інших містах України доступна для тих, хто шукає її терміново, і в кого є час на зважений підхід. Все що потрібно зробити – скористатись можливостями всеукраїнського сервісу з пошуку вакансій, підбору персоналу Jobs.ua.

Як знайти цікаві вакансії без допомоги агентств

У багатьох шукачів вільного місця виникають проблеми з підбором перспективних вакансій. Їм довго не вдається сформувати перелік цікавих пропозицій, знайти варіанти з достойною заробітною платою, прийнятними умовами праці. Головна помилка полягає в неправильному виборі методів пошуку, відсутності системності. Важливо налаштуватись на позитив і вірити в себе. Пошук роботи – це непростий процес, який вимагає цілеспрямованості і вільного часу. Щоб він показав високу ефективність, експерти рекомендують:

  • вибрати конкретну сферу діяльності, професії;
  • визначити базові критерії і згрупувати найбільш вигідні вакансії;
  • окремо позначити ті пропозиції, що відповідають хоча б трьом ключовим вимогам кандидата (наприклад, рівень зарплати, локація офісу, наявність премій);
  • розіслати правильно складене і оформлене резюме, відповідати на активні оголошення працедавців;
  • професійно підготуватись до проходження співбесіди. 

Вважається, що пошук вакансій покаже хороший результат, якщо приділяти йому не менше 40 годин на тиждень. Знайти цікаві варіанти можна на спеціалізованих порталах, в соціальних мережах, періодиці, бізнес-виданнях, звернувшись до центру зайнятості, відвідавши тематичні заходи (дні кар’єри, ярмарки вакансій).

Секрети успішної співбесіди

Співбесіда – це зустріч працедавця и претендента на вакантну посаду. Їй можуть проводити в різних форматах: особиста розмова, з групою осіб, онлайн. Головна мета рекрутера полягає в оцінці кваліфікації, особистих, професійних якостей претендента. Залежно від особливостей проведення, співбесіда буває кількох видів: попередня, «прослуховування», інтерв’ю за обідом чи вечерею, протягом робочого дня. Вона може проводитись в кілька етапів, комбінувати в собі кілька типів.

Важливі поради:

  1. Дотримуватись норм ділової етики, бути ввічливим і доброзичливим, не допускати сильного хвилювання.
  2. Підготувати інформативне і стисле резюме, яке відповідає вимогам оформлення.
  3. Відповідати на запитання лаконічно, компетентно, відверто.
  4. Не боятись задати уточнююче питання.
  5. Поводити себе вільно, наперед підготувати самопрезентацію, мислити позитивно. 

За відгуками, пошук роботи на jobs.ua займає мінімум часу і показує хороші результати для претендентів з різним рівнем підготовки, містить цінні рекомендації експертів сфери працевлаштування, в тому числі щодо першої зустрічі з рекрутером.

Зняти тривогу і страх допоможе правильна підготовка. Необхідно дізнатись про історію, напрямки діяльності компанії, її місію і цілі. Буде корисно також попередньо підготувати відповіді на найпоширеніші запитання роботодавців. На зустріч бажано взяти портфоліо, документ про освіту, візитку. Перше враження, як правило, стає вирішальним, тому зовнішній вигляд претендента повинен бути респектабельним, а мова – спокійною і впевненою.

 

23 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів