У Хусті торгуватимуть за правилами

Сесія Хустської міськради затвердила "Правила торгівлі на ринках"

 

Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" на ХХІІІ сесії Хустської міськради затверджено "Правила торгівлі на ринках у м. Хуст". Правила визначають обов’язки адміністрацій ринків та окремих продавців, містять перелік заборонених до продажу товарів та умови реалізації окремих видів продукції. Відтепер, на сподівання, міської влади, робота хустських ринків контролюватиметься прозоро, відповідно до затверджених Правил, що убезпечить покупців, створить відповідні умови та захистить саме місто від стихійних базарних нагромаджень. Контроль за виконанням рішення про прийняття Правил покладено на начальника управління економіки Хустської міськради Наталію Кеминь.
Адміністрація ринку, згідно з Правилами, зокрема, окрім як справляти ринковий збір, має ряд важливих зобов’язань: підтримувати територію ринку в належному стані, забезпечувати продавців торгівельними місцями за профілем торгівлі, засобами вимірювальної техніки і торгівельним інвентарем, встановити на доступному місці достатню кількість контрольних вагів, відповідати за безпечний рух людей і транспортних засобів тощо. Продаж окремих непродовольчих товарів дозволено лише за наявності сертифікатів відповідності чи ліцензій (наприклад, ювелірні вироби, ліки та лікарські рослини, пестициди і агрохімікати тощо).
На ринках забороняється продавати зброю, армійське спорядження, білизну зі штампом організацій і підприємств, пальне, балони з побутовим газом, наркотичні засоби, піротехнічні вироби та вибухові засоби, порнографічні видання.
Правила також обумовлюють процедуру ринкового збору, особливості торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами та інші особливості торгівлі на ринках.
З повним переліком вимог "Правил торгівлі на ринках" можна ознайомитися в адміністрації кожного ринку, повідомили з прес-служби Хустської міськради.

 

14 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів