Як перейти з так званої зимової сплячки до весняної активності?

Як перейти з так званої зимової сплячки до весняної активності?
Вісім порад від психологів Головного управління Нацполіції України у Закарпатській області.

 

«Чи знаєте Ви, що люди, які мислять позитивно, більш успішні, щасливі та здорові? З ними рідше трапляються неприємності і вони менше схильні до стресів», — розповідають спеціалісти сектору психологічного забезпечення Управління кадрового забезпечення ГУНП в Закарпатській області.

Що ж таке позитивне мислення?

Позитивне мислення – це ключ до зміни свого життя в кращу сторону. Вміння мислити позитивно виробляє імунітет до неприємностей.

На жаль, не всі  вміють  бути оптимістами. Але цьому можна навчитися! Потрібно лише бажання. Адже якщо ми бачимо в ситуації не тільки мінуси, а і плюси – це додає нам сил, підвищує самооцінку, робить нас більш оптимістичними та відкритими. Від цього і залежить наше відчуття щастя.

Щоб навчитися відмовлятися від негативних думок, ви повинні мотивувати себе на позитивний психологічний настрій. Ось кілька порад, які допоможуть вам буквально по цеглинці «побудувати» позитивне мислення:

1. Установка на позитив. Свідомо спонукайте себе до більш позитивного емоційного і психологічного самосприйняття, інших людей і різних ситуацій. Завжди хваліть і заохочуйте себе, коли Вам вдається домогтися успіху.

2. Заборона розчарування. Не дозволяйте собі впадати в розчарування, якщо труднощі і перешкоди заважають Вам досягнути мети. Сприймайте їх, як життєвий досвід, можливість розвинути свої слабкі сторони і мислити з позиції пошуку обхідних шляхів.

3. Спілкуйтеся з позитивно налаштованими людьми. Відповісти на питання «як навчитися мислити позитивно» вам допоможуть такі ж люди, як і ви.  Частіше спілкуйтеся з людьми, які приносять щось цінне в ваш життєвий досвід (дрізями, хорошими та досвідченими колегами).    

4. Принцип  «тут і тепер». Коли ви гуляєте в парку – не думайте про минуле чи майбутнє, а насолоджуйтеся навколишньою природою, вдихніть глибше свіже повітря, подивіться на сонце, посміхніться. Зосереджуйтеся на тому, що з Вами відбувається в даний момент.

5. Вірте в свої можливості і здібності. Спробуйте робити щось нове, або робити щось старе але по-новому. Роблячи інакше, ніж завжди, ви розвиваєте в собі творчий потенціал, отже, ви стаєте більш позитивною людиною.

6. Будьте цілеспрямованими. Успіх приходить до тих, хто чітко бачить свої цілі і готовий рухатися до їх досягнення. Враховуйте навіть незначні досягнення – ваша свідомість буде запам’ятовувати позитивний досвід, що в кінцевому підсумку сприятиме вашої впевненості та позитиву.

7.  Шукайте позитив у негативі. Щоб досягти душевної рівноваги рекомендуємо Вам  можливо змінити своє особисте ставлення до ситуації або проблеми за принципом: « якщо ви не в змозі змінити що-небудь, міняйте своє відношення до цієї події».

8. Частіше читайте про людей, які побороли труднощі і досягли великих успіхів у своєму житті. Приклади таких людей додадуть вам ще більший стимул мислити позитивно.

Дотримуючись цих  правил Ви навчитеся зберігати і розвивати свій позитивний психологічний настрій  і з подивом з’ясуєте, що життя, складається не з подій, а з нашого ставлення до цих подій.

Радійте змінам, живіть позитивно, і весна внесе у ваше життя приємні моменти, радість та тепло.

Нагадаємо, що закарпатські поліцейські-психологи є в мережі Facebook «Служба психологічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області». І на їхній сторінці можна ознайомитися з цікавими матеріалами.

Сектор психологічного забезпечення Управління кадрового забезпечення ГУНП в Закарпатській області

 

02 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів