Економіка

Підприємцям Закарпаття про відображення інформації у розрахункових документах РРО/ПРРО

Фахівці органів ДПС надають рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) щодо оплати товарів частинами.

04.12.2023, 12:44

ДПС Закарпаття: суб’єктам господарювання про послідовність дій при реєстрації ПРРО

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

04.12.2023, 08:34

«Зроблено в Ужгороді»: онлайн-каталог локальних виробників представили громадськості

Місцеві виробники Ужгородщини спілкувалися про розвиток локального підприємництва.

02.12.2023, 18:37

Обсяги видобутку солі на Тереблянському соляному родовищі можуть сягати від 45 до 200 тонн на добу

На Тереблянському соляному родовищі видобули та підняли на поверхню перші декілька сот тонн технічної солі. Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита.

01.12.2023, 17:21

Підприємцям Закарпаття щодо налаштувань в Android/iOS при використанні ППРО від ДПС

Які налаштування в Android/iOS необхідно зробити СГ при використанні ППРО ДПС та надходженні повідомлення, що ПРРО заблоковано у зв’язку з перевищенням строків роботи в режимі офлайн, при цьому є можливість відкрити зміну в Windows/Web-версії?

01.12.2023, 12:48

Підприємцям Закарпаття, які надають послуги таксі, про застосування РРО/ПРРО

Податківці інформують, чи зобов’язані СГ, у тому числі ФОП платники ЄП другої – четвертої груп, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби (картки) застосовувати РРО та/або ПРРО.

30.11.2023, 12:46

Закарпаттяобленерго: почався період передачі показів приладів обліку

30.11.2023, 11:24

«Гаряча лінія» щодо реєстрації РРО та ПРРО: що цікавило закарпатців?

Днями в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбувся черговий сеанс «гарячої лінії» з актуальних питань реєстрації РРО та ПРРО.

29.11.2023, 12:55

В Ужгороді відкрили електрозарядний хаб для подорожуючих, подібні станції запрацювали у Словаччині та Угорщині

На в’їзді до Ужгорода відкрився електрозарядний хаб GREEN ENERGY HUB – перший в регіоні спеціалізований інфраструктурний об’єкт обслуговування подорожуючих на електромобілі. Хаб презентувала ГО «Фабрика інвестиційних проектів»  у рамках транскордонного проекту «GREEN WHEELS: еко транспорт майбутнього – сьогодні!», подібні станції відкрито у Словаччині та Угорщині.

29.11.2023, 11:28

Закарпатська ДПС: платникам про нюанси застосування ПРРО

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області інформують, чи потрібно подавати Повідомлення за формою № 5-ПРРО про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802) із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з «Хмарного сховища».

29.11.2023, 08:25

Закарпатська ДПС: послідовність дій суб’єктів господарювання при реєстрації ПРРО

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

28.11.2023, 13:57

Закарпатські податківці роз’яснюють, яким чином підприємцю здійснити тестування ПРРО

Програмне забезпечення програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) від ДПС (WEB, Android, iOS, Windows) у т. ч. передбачає роботу в тестовому режимі. Тестовий режим роботи ПРРО – це особливий режим, при активації якого усі операції проводяться у тестовому режимі та реєструються фіскальним сервером контролюючого органу з елементом true у xml форматі усіх документів. При цьому, на друкованій формі тестового чека та фіскального звітного чека (далі – чек, Z-звіт) відображається напис: «Тестовий нефіскальний чек», «Тестовий нефіскальний звітний чек» відповідно.

28.11.2023, 09:47

Платникам Закарпаття про реєстрацію РРО/ПРРО в контролюючих органах

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області наголошують на обов’язковому використанні спрощенцями ІІ, ІІІ і IV груп реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, а Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

27.11.2023, 12:43

Застосування ПРРО: як заповнювати рядки у фіскальному чеку, якщо нема інтеграції з терміналом

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області роз’яснюють, яким чином СГ у разі оплати платіжною карткою заповнювати рядки 11 – 18 фіскального касового чека, якщо «ПРРО ДПС» не має можливості інтеграції з терміналом (POS-терміналами) і термінал використовується окремо.

27.11.2023, 08:13

Зробили пожертвування неприбутковій організації — отримайте податкову знижку

25.11.2023, 09:41

Закарпатським підприємцям про формування та видачу фіскальних чеків при торгівлі в Інтернеті

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області наводять приклади алгоритму дій продавців у частині виконання обов’язку щодо формування та видачі фіскальних касових чеків покупцям при торгівлі в мережі Інтернет.

24.11.2023, 12:44

Закарпатська ДПС про нюанси застосування ПРРО

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області нагадують, що керівництво користувача програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) для версій Android, iOS, Windows, що розміщене у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha), містить детальну інформацію про налаштування режиму автоматичного закриття зміни у підрозділі «Автозакриття зміни» розділу «Налаштування ПЗ ПРРО».

24.11.2023, 08:14

Закарпатським підприємцям про нюанси застосування ПРРО від ДПС

Податківці роз’яснюють, які дії СГ, якщо при завантаженні ПРРО від ДПС або від інших виробників (комерційних) надходить повідомлення «Помилка авторизації в сервісі».

23.11.2023, 13:41

Наталія Німець, Група Tolk: «Питання заборгованості перед учасниками ринку енергетики потрібно вирішувати на законодавчому рівні»

  Виклики та шляхи розв'язання проблеми заборгованості за механізмом ПСО на українському енергетичному ринку обговорювали днями учасники платформи Energy Freedom by Energy Club. Професіонали в галузі енергетики – представники урядових структур, органів центральної влади, народні депутати, компанії-члени Energy Club, серед яких представники Групи Tolk, а також провідні галузеві експерти спільно з відомим українським журналістом та медіаекспертом Андрієм Куликовим говорили про ситуацію в енергетиці, вплив заборгованості на учасників ринку, наслідки для постачальників універсальних послуг та шляхи виходу з ситуації.

23.11.2023, 12:17

Закарпатська ДПС про нюанси застосування РРО/ПРРО при продажу вживаних побутових товарів

Податківці інформують, яким чином у фіскальному чеку РРО та/або ПРРО повинна зазначатися назва товару при продажу вживаних технічно складних побутових товарів.

23.11.2023, 08:21

Останні новини