Економіка

Закарпатська ДПС: платникам про нюанси застосування ПРРО

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області інформують, чи потрібно подавати Повідомлення за формою № 5-ПРРО про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802) із зазначенням даних про ідентифікатор ключа з «Хмарного сховища».

29.11.2023, 08:25

Закарпатська ДПС: послідовність дій суб’єктів господарювання при реєстрації ПРРО

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

28.11.2023, 13:57

Закарпатські податківці роз’яснюють, яким чином підприємцю здійснити тестування ПРРО

Програмне забезпечення програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) від ДПС (WEB, Android, iOS, Windows) у т. ч. передбачає роботу в тестовому режимі. Тестовий режим роботи ПРРО – це особливий режим, при активації якого усі операції проводяться у тестовому режимі та реєструються фіскальним сервером контролюючого органу з елементом true у xml форматі усіх документів. При цьому, на друкованій формі тестового чека та фіскального звітного чека (далі – чек, Z-звіт) відображається напис: «Тестовий нефіскальний чек», «Тестовий нефіскальний звітний чек» відповідно.

28.11.2023, 09:47

Платникам Закарпаття про реєстрацію РРО/ПРРО в контролюючих органах

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області наголошують на обов’язковому використанні спрощенцями ІІ, ІІІ і IV груп реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, а Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

27.11.2023, 12:43

Застосування ПРРО: як заповнювати рядки у фіскальному чеку, якщо нема інтеграції з терміналом

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області роз’яснюють, яким чином СГ у разі оплати платіжною карткою заповнювати рядки 11 – 18 фіскального касового чека, якщо «ПРРО ДПС» не має можливості інтеграції з терміналом (POS-терміналами) і термінал використовується окремо.

27.11.2023, 08:13

Зробили пожертвування неприбутковій організації — отримайте податкову знижку

25.11.2023, 09:41

Закарпатським підприємцям про формування та видачу фіскальних чеків при торгівлі в Інтернеті

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області наводять приклади алгоритму дій продавців у частині виконання обов’язку щодо формування та видачі фіскальних касових чеків покупцям при торгівлі в мережі Інтернет.

24.11.2023, 12:44

Закарпатська ДПС про нюанси застосування ПРРО

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області нагадують, що керівництво користувача програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) для версій Android, iOS, Windows, що розміщене у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha), містить детальну інформацію про налаштування режиму автоматичного закриття зміни у підрозділі «Автозакриття зміни» розділу «Налаштування ПЗ ПРРО».

24.11.2023, 08:14

Закарпатським підприємцям про нюанси застосування ПРРО від ДПС

Податківці роз’яснюють, які дії СГ, якщо при завантаженні ПРРО від ДПС або від інших виробників (комерційних) надходить повідомлення «Помилка авторизації в сервісі».

23.11.2023, 13:41

Наталія Німець, Група Tolk: «Питання заборгованості перед учасниками ринку енергетики потрібно вирішувати на законодавчому рівні»

  Виклики та шляхи розв'язання проблеми заборгованості за механізмом ПСО на українському енергетичному ринку обговорювали днями учасники платформи Energy Freedom by Energy Club. Професіонали в галузі енергетики – представники урядових структур, органів центральної влади, народні депутати, компанії-члени Energy Club, серед яких представники Групи Tolk, а також провідні галузеві експерти спільно з відомим українським журналістом та медіаекспертом Андрієм Куликовим говорили про ситуацію в енергетиці, вплив заборгованості на учасників ринку, наслідки для постачальників універсальних послуг та шляхи виходу з ситуації.

23.11.2023, 12:17

Закарпатська ДПС про нюанси застосування РРО/ПРРО при продажу вживаних побутових товарів

Податківці інформують, яким чином у фіскальному чеку РРО та/або ПРРО повинна зазначатися назва товару при продажу вживаних технічно складних побутових товарів.

23.11.2023, 08:21

Закарпатська ДПС: щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку

Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

22.11.2023, 12:48

Застосування РРО: як завантажити дані по попередніх розрахункових операціях?

Податківці інформують, яким чином можна завантажити дані по попередніх розрахункових операціях (фіскальні чеки), якщо програмне забезпечення «ПРРО ДПС» встановлено на новий пристрій, на якому СГ не може відкрити зміну, оскільки надходить повідомлення «Завантажте попередні фіскальні чеки».

22.11.2023, 08:28

Закарпатська ДПС: підприємцю про послідовність дій для реєстрації ПРРО

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

21.11.2023, 12:45

«ПРРО Каса»: як підприємцям Закарпаття здійснити повернення коштів покупцю та сформувати видатковий чек

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, яким чином СГ може здійснити повернення коштів покупцю та сформувати видатковий чек, якщо розрахункова операція проводилася через «ПРРО Каса» в 2022 році, яке встановлено на Аndroid/Windows, а повернення відбувається в 2023 році через «ПРРО ДПС», яке встановлено на інший пристрій.

21.11.2023, 09:45

Закарпатські податківці інформують про відповідальність при неправильному застосуванні РРО/ПРРО

Податківці нагадують, яка відповідальність передбачена у разі проведення розрахункових операцій через РРО та/або через ПРРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

20.11.2023, 12:44

Закарпатська ДПС: яким чином суб’єктам господарювання здійснити тестування ПРРО?

Програмне забезпечення програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) від ДПС (WEB, Android, iOS, Windows) у т. ч. передбачає роботу в тестовому режимі. Тестовий режим роботи ПРРО – це особливий режим, при активації якого усі операції проводяться у тестовому режимі та реєструються фіскальним сервером контролюючого органу з елементом true у xml форматі усіх документів. При цьому, на друкованій формі тестового чека та фіскального звітного чека (далі – чек, Z-звіт) відображається напис: «Тестовий нефіскальний чек», «Тестовий нефіскальний звітний чек» відповідно.

20.11.2023, 08:34

Фахівці податкової служби Закарпаття розповіли про особливості оподаткування в умовах воєнного стану

Сьогодні, 17 листопада 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели онлайн-семінар, присвячений оподаткуванню в умовах дії воєнного стану.

17.11.2023, 14:59

Закарпатська ДПС: суб’єктам господарювання про нюанси використання ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС

Чи може СГ, який використовує ПРРО від інших виробників (комерційних), у зв’язку із технічними проблемами на такому ПРРО, зайти в ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС та в ньому закрити/відкрити зміну і здійснювати розрахункові операції?

17.11.2023, 08:20

Закарпатські податківці інформують про нюанси застосування підприємцями РРО/ПРРО

Податківці роз’яснюють, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

16.11.2023, 12:48

Останні новини