Півмільйона закарпатців відтепер можуть безвізово їздити до Румунії

По малому прикордонному руху Тячівщина та Рахівщина їздить в Румунію

 

Це хороша новина для мешканців Тячівського та Рахівського районів Закарпатської області.

Півмільйона українців відтепер можуть безвізово їздити до Румунії: Україна домовилася з Румунією про місцевий прикордонний рух. Як передає Інтерфакс, церемонія підписання відповідної угоди відбулася в Києві в четвер.

Документ на початку жовтня підписали прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта. За словами очільника уряду, підписання угоди - це ще один крок до безвізових поїздок громадян України до країн ЄС.

Відповідно до угоди, майже півмільйона українців, що проживають у 30-кілометровій зоні на кордоні з Румунією, можуть без віз їздити в Румунію і навпаки. Це хороша новина і для нашого краю, адже під 30-кілометрову зону підпадає частина Тячівського та Рахівського районів.

Слід нагадати, що досі угоди про місцевий прикордонний рух із Україною мали Угорщина та Словаччина. Угорщина підписала її першою й стала абсолютним рекордсменом у видачі дозволів у межах місцевого прикордонного руху. Зона місцевого прикордонного руху з Угорщиною охоплює не 30 км, як у Польщі, а 50 км і більше (включене до неї місто Ніредьгаза, де розташовані потужні супермаркети).

Закарпатська правда

 

28 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів