Губернатора Закарпаття втягнули у спортивний конфлікт

Голова облдержадміністрації Василь Губаль закликав представників футболу й хокею порозумітися у конфлікті за територію на стадіоні "Авангард"

 

У п’ятницю, 24 жовтня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль вивчав обставини, умовно кажучи, конфлікту, що точиться між представниками двох видів спорту – футболу і хокею. Йдеться про суперечку стосовно території на стадіоні "Авангард" - хокеїсти клопочуть про будівництво льодової арени, а футболісти нарікають, що через це у них забирають поле.

Віктор Дуло, голова обласної дитячо-юнацької спортивної школи доповів, що торік до Ужгородської міської ради зверталися з проханням виділити земельну ділянку для будівництва спортивного комплексу для занять хокеєм. 13 вересня 2013 року сесія Ужгородської міської ради дала згоду, а 19 грудня того ж року затвердила проект відведення земельної ділянки. Сам кошторис проекту будівництва льодової арени сягає трьох мільйонів євро – повідомив пан Дуло, і на час розробки документації йшлося про можливості залучення коштів державного бюджету. Керівник СДЮШ наголосив, що на той час футбольне поле (так зване "четверте" поле стадіону) не використовувалося протягом років десяти.

Голова ОДА Василь Губаль запитав про те, які перспективи будівництва закладу в Ужгороді, директор школи інформував, що мова спершу про зведення відкритої льодової арени (тобто, ковзанки), а відтак залежатиме від фінансування. Василь Ябрик, президент федерації хокею Закарпаття, розповів, що з керівництвом ФК "Говерла" була домовленість - футболісти користуються полем до вересня, утім, коли після цього часу почалися попередні роботи на ділянці, й виник конфлікт.

Прихильник льодового спорту наголосив: наразі в трьох містах області (Ужгород, Мукачево і Тячів) є приватні ковзанки, й з цим проектом ішла мова про будівництво державного закладу на державній землі, що дав би додаткові змоги для розвитку виду спорту, який поки живе за рахунок ентузіастів.

Іван Шуфрич   - наголошує, поле, виділене для будівництво об’єкту для хокею, потрібне як футболістам для тренувань, так й для інших видів спорту, і вважає, що доречніше було б виділити ділянку для льодового палацу деінде.

Коментуючи ситуацію, голова ОДА Василь Губаль зазначив: обласна влада буде працювати з цими суперечками, вивчати справу, й винятково - у рамках закону. "Спортивна школа має офіційні документи на цю ділянку для облаштування її під хокейний об’єкт. Водночас розумію людей, які представляють футбол, що ви вболіваєте за свій вид спорту. Утім, якщо зараз є ініціатива розвивати хокей, це теж на користь області. Найкраще було б вам знайти розуміння. Чому два види спорту не можуть розвиватися по-сусідськи? Враховуючи те, що ви всі вболіваєте за спорт і поважаючи ваш досвід, прошу вас порозумітися. І бажано – самі: без влади і чиновників. Шукаймо компроміс".

Керівник області сказав, що вважає за необхідне  зібрати для узгодження відповідальні служби, у тому числі юристів, обговорити справу, але наголосив: закликає сторони суперечки знайти порозуміння й не конфліктувати. "Вивчивши схему стадіону, я бачу, що футболом є де займатися, й ніхто цей вид не утискає. Але хіба зведення ковзанки, яка дозволить дітям тренуватися, зашкодить області?" – наголосив Василь Губаль.

Водночас голова ОДА дорікнув – роботи з облаштування льодової арени розпочали без узгодження з відповідними службами, а це неправильно. Відтак Василь Губаль акцентував: справу вивчатимуть докладно, й ще раз закликав сторони порозумітися. Наступну зустріч керівник області пропонує організувати на стадіоні – на самій ділянці, стосовно якої точиться суперечка. "Пропоную започаткувати діалог, а не конфліктувати й шукати відповідей в суді" – сказав Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів