Очільника Закарпаття болить «безголовий» Ужгород

Василь Губаль: "Я не втручаюся в справи міста, але хотів би, щоби депутати Ужгорода виправдали довіру виборців, повернулися в правове русло й готувалися до місцевих виборів"

 

На прес-конференції у середу, 19 листопада, Василь Губаль дав відповідь на питання про те, як оцінює ситуацію в Ужгороді, а конкретніше – в його міській раді. Передовсім керівник області наголосив: "Ужгородська міська рада – це орган місцевого самоврядування, і це ключове, й я не маю жодного права втручатися у стан справ. Водночас я – не тільки голова ОДА, але й депутат Хустської районної ради, тобто теж представник місцевого самоврядування, і з досвідом, і зазначу, що завжди налаштовував своїх колег-депутатів так: щоби виборці, які довірили людині, не відчували дискомфорту від дій чи бездіяльності депутата. І саме це б радив депутатам Ужгородської міської ради, депутатам обласного центру. Я не слідчий чи не прокурор, і оцінювати не поспішав би... Але якщо ви вже мене запитали про це, скажу: хотілося б, щоби депутати виправдали довіру виборців, повернулися в правове русло і готувалися до місцевих виборів та показали ужгородській громаді, що вони її не підводять. На мою думку, події розвиваються неправильно. Не можна маніпулювати голосом своїх виборців. На першому місці має бути житель Ужгорода".

"Якщо ж станеться так, що компромісу не знайдуть, я звертатимуся до Президента України, аби призначили в місті представника, і до Верховної Ради, аби призначила вибори в Ужгороді. Ситуацію я можу трактувати винятково в правовому полі. І стою й стоятиму на боці мешканців Ужгорода. Й запрошую депутатів зробити так само. А втручатися в рішення депутатського корпусу - не маю права" – сказав Василь Губаль.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

19 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів