«Кожен гірський штурмовик пам’ятає побратимів, котрі назавжди в строю…» На Закарпатті вшанували загиблих військових 128-ї бригади

«Кожен гірський штурмовик пам’ятає побратимів, котрі назавжди в строю…» На Закарпатті вшанували загиблих військових 128-ї бригади
128 ОГШБр продовжує традицію вшанування рідних і близьких героїв, що віддали життя за Україну

 

У м.Виноградів Берегівського району в храмі «Успіння пресвятої Богородиці» Української греко-католицької церкви відбувся почесний захід із вшанування військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, котрі віддали життя за Україну. Із рідними загиблих бійців зустрілися керівники військової частини, священнослужителі, представники місцевої влади. Своєрідного символізму і урочистості події додала вишикувана почесна варта Ужгородського «Пласту».

На сьогоднішній захід запросили сім’ї полеглих бійців із Берегівського, Хустського та Рахівського районів. Після хвилини мовчання священники провели екуменічне богослужіння, відтак рідним кожного загиблого вручили почесний орден – «Хрест Героя».

«Ми впевнені, що кожен гірський штурмовик пам’ятає і пам’ятатиме побратимів, котрі назавжди в строю. Сьогодні ми – одна велика родина, яка готова пройти кожен крок цього складного шляху до перемоги. Тому наші воїни незламні та рішучі на шляху до перемоги нашої нації», – розповів один із організаторів заходу капітан Борис Кондратюк.

Скаутська організація «Пласт Ужгород» та ветеран 128 ОГШБр Оксана Чудновська організували для дітей загиблих бійців навчально-пізнавальні заходи. Ужгородські пластуни влаштували наметове містечко й познайомили дітей зі своїми традиціями і звичаями.

«Зараз, під час цієї страшної війни, близько 700 пластунів боронять Україну, але інші наші представники також багато роблять для перемоги, зокрема, займаються волонтерською та гуманітарною діяльністю, а також вихованням молоді. Бо Пласт – організація яка вже 112 років виховує свідомих та відповідальних громадян», – наголосив Іштван Удут, зв’язковий куреня ч. 45 ім. Теодора Корятовича

«Хрест Героя» – нагорода, яку започаткували побратими з 24 ОМБр імені короля Данила спільно з Всеукраїнським об’єднанням «Ми Українці» для вшанування пам'яті і подвигу загиблих у війні з росією побратимів. Дані про кожного нагородженого військовослужбовця записуються в «Книгу пам’яті».

У майбутньому заходи із вшанування полеглих героїв 128 ОГШБр будуть продовжені.

 

 

27 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів