Нацгвардійці на Закарпатті відпрацювали пошук і затримку диверсантів

Нацгвардійці на Закарпатті відпрацювали пошук і затримку диверсантів
Командно-штабне тренування Закарпатського підрозділу Національної гвардії України відбулось біля Ужгорода. За легендою диверсійно-розвідувальна група противника здійснила напад на один з об’єктів критичної інфраструктури. Варта відбила напад, диверсанти були змушені розосередитись і відступити. Завданням нацгвардійців було знайти і знешкодити противника.

 

За легендою на один з об’єктів, що охороняють нацгвардійці, намагались проникнути диверсанти. Вони відкрили вогонь, і задіяли БПЛА для скиду гранат на оборнців. Атаку відбила варта, а на пошук нападників, які за попередніми даними розділились на декілька груп, було піднято по тривозі місцевий підрозділ НГУ.

«В короткий час ми розгорнули командно-спостережний і контрольно-пропускні пункти. Це дозволило блокувати район перебування умовного противника і ефективно керувати підрозділами нацгвардії. Наші інженери обладнали мінні загородження, а відділення безпілотних літальних апаратів здійснювало розвідку місцевості з повітря», – розповів офіцер Національної гвардії з позивним «Веселий».

Одна группа умовних умовних диверсантів спробувала прорватись через КПП, але потрапила у мінну пастку і була знешкоджена. Отримавши дані розвідки, нацгвардійці швидко визначили місце, де могли переховуватись інші нападники, та приступили до їхнього пошуку і затримання.

«Ми швидко знайшли одну з груп, яка здійснила напад на об’єкт. Вони не збирались здаватись, відкрили вогонь і були знищені. З іншими довелося попрацювати більш комплексно. Вони знали, що ми їх шукаємо, підготували розтяжки і мали намір покинути місцевість. Ми знайшли їх на території одного з непрацюючих підприємств, роззброїли та затримали» – розповів командир відділення з позивним «Мажор».

Під час тренувань відпрацьовувались не лише дії підрозділів, а і планування операції офіцерами штабу. Вони мали визначити загальну обстановку на території, розгорнути командний пункт, налагодити ефективну систему зв’язку між підрозділами та спланувати застосування усіх задіяних сил і засобів.

 

14 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів