В Україні заборонили користуватися вакциною від сказу

В Україні заборонили користуватися вакциною від сказу
Державна служба України з лікарських засобів і контролю над наркотиками 31 серпня ввела заборону на продаж і використання лікарського препарату "Верораб".

 

В даному випадку мова йде про вакцину антирабічної інактивованої сухої в формі порошку для суспензії для ін'єкції по 1 дозі у флаконі №1 з розчинником по 0,5 мл в попередньо заповненому шприці №1 серії L10192M, виробництва французької компанії "Санофі Пастер С.А. ".

Заборона ввели через те, що препарат був ввезений на територію України з порушенням діючого законодавства.

У зв'язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов'язала всі суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність відповідної партії вакцини і вилучити її з обігу для подальшої утилізації або повернення виробнику.

Як раніше повідомляв начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби Микола Холоденко, розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об'єктів, і ті зобов'язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби.

Щоб упевнитися, що в аптеці їм не продають заборонений препарат, українцям рекомендують попросити у провізора, медсестри або лікаря сертифікат якості на вакцину "Верораб", виданий виробником. Необхідно звернути увагу, щоб серія в ньому не збігалася із забороненою (в конкретному випадку - серія L10192M).

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили ін'єкції "Но-шпи" через смерть пацієнта. 

 

31 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів